Jeni duke lexuar në: Life Style

Abonohuni:

Video Shifra & Fakte

Të ardhura rekord nga taksa e infrastrukturës

Teksa kryeqyteti po kthehet në një kantier ndërtimi, Bashkia e Tiranës ka mbledhur 44 milionë euro nga taksa e ndikimit në infrastrukturë

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« May 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
    1 2* Statistikat e Kulturës all day
3* Treguesit kryesorë makroekonomik all day
* Tregu i Punës all day
4 5
6 7 8* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9 10* Të dhëna të pasqyrave financiare të bankave all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Shqipëria në Shifra all day
11 12
13* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
14* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
* Treguesit Demografikë all day
15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
* Diplomimet në Arsimin Universitar all day
16 17* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
* Tregtia e Jashtme all day
18 19
20 21* Aksidentet Rrugore all day
22* Shkaqet e Vdekjeve all day
23* Lëvizjet e Shtetasve all day
24* Statistikat fiaskale të qeverisë all day
* Bilanci i Energjisë Elektrike all day
* Dhuna ndaj Grave dhe Vajzave all day
25 26
27* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Statistikat e Transportit all day
28* Teknologjia e Informacionit dhe Komunikimit në Ndërmarrje all day
29* Produkti i Brendshëm Bruto Rajonal all day
30* Normat e interesit all day
* Huatë all day
* Lejet e Ndërtimit all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Depozitat all day
* Kredia për ekonominë all day
* Bilanci sektorial i shoqërive të kursim-kreditit all day
* Agregatët monetarë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Llogaritë Kombëtare sipas Sektorëve Institucional all day
31    

Japoni/ Masa parandaluese ndaj sjelles së turistëve

Teksa sezoni turistik po afron, së bashku me të rritet edhe numri i turistëve në vende të ndryshme të botës. Por së bashku me avantazhet, ajo shoqërohet edhe me një…

9 urat më romantike në botë

Një urë është një pikëtakimi, një mundësi, një metaforë   Është vërtet romantike të ecësh dorë për dore në një urë të bukur. Mos ndoshta qëllimi i tyre për të…

Château Frontenac, hoteli më i fotografuar në botë

Simbol i Quebec City, mjaft i dashur nga njerëzit e famshëm dhe nga politikanët në të shkuarën, ky hotel-kështjellë, unik në llojin e vet, ka hyrë në Librin e Rekordeve…

Ndërtimi i aeroportit në Chinchero, Peru, shoqërohet me protesta

Teksa punimet për ndërtimin e aeroportit në qytetin e Chincheros në Peru kanë filluar së fundmi, ato janë shoqëruar edhe me protesa nga ana e historianëve dhe ambientalistëve. Bulldozierët po…

Butani, mbretëria mahnitëse e Himalajeve

Butani është Mbretëria budiste në krahun lindor të Himalajeve. I famshëm për manastiret, kështjellat dhe peizazhet e mrekullueshme nga rrafshnaltat, luginat e deri te malet e thepisura. Popullsia e Butanit…

Nga valsi te taranta… kërcime karakteristike në botë

Më 29 Prill, në të gjithë botën, festohet Dita Ndërkombëtare e Kërcimit, e cila promovohet nga International Dance Council i UNESCO-s. Kjo datë është e rëndësishme, pasi kujton lindjen e…

Kievi, një qytet befasues mes katedraleve dhe shopping-ut

Një qytet i gjallë, me sheshe të mbushura me të rinj dhe lokale bohemianë   Kievi, kryeqyteti i Ukrainës, është një qytet i gjithi për t’u zbuluar. Përveçse është në…

Ki’bok, lokali në Meksikë ku shërbehet një prej kafeve më të mira në botë

Në një prej rrugicave të ngushta me ndërtesa me mure të verdha, ndodhet një lokal i vogël, Ki’bok, ku shërbehet një prej kafeve me shijen më të mirë në të…

Një prej ishujve më të bukur në Tailandë, ende i mbyllur

Një prej ishujve më të bukur, Ko Phi Phi Ley, në Tailandë, pjesë e të cilit është edhe gjiri Maya, do të vazhdojë të qëndrojë sërish i mbyllur dhe nuk…

Barcelona, vendi i faqeve të Servantes dhe Garcia Marquez

Barcelona nuk është vetëm qyteti i Salvador Dali. Kryeqyteti i Katalonjës është edhe vendi ku janë shkruar faqe të shumta të librave, të autorëve si Servantes dhe Gabriel Garcia Marquez.…

Mjete transporti të çuditshme për një udhëtim të paharrueshën

Një thënie thotë se “nuk është destinacioni, por udhëtimi ai që ka rëndësi”. Dhe kjo është e vërtetë, pasi përvoja e bën një udhëtim të bukur dhe të veçantë. Po…

Fuqia e luleve/ 10 prej destinacioneve më të bukura për t’u vizituar në pranverë

Nga tulipanët shumëngjyrësh tek orikidetë delikate, lulet shumëngjyrëshe marrin një fuqi të madhe gjatë pranverës dhe mbulojnë të gjithë planetin tonë. Ato janë gjithashtu një nga burimet kryesore të ekosistemit…

Një udhëtim kulturor në Japoni

Japonia është shteti i kontrasteve, në të jeton kultura antike e ndërthurur me atë moderne. Më poshtë do të lexoni se si mund ta zbuloni Japoninë në një udhëtim 8…

Pse Buenos Aires është ëndrra e adhuruesve të librave

Kryeqyteti i Argjentinës, Buenos Aires, është qyteti me më shumë librari në botë, përveçse ka një numër të konsiderueshëm baresh dhe klubesh letrare. Kryeqyteti i Argjentinës ka një pasuri të…

Renditja/ 10 shtetet më të lumtura në botë

Teksa Raporti i Fundit Botëror i Lumturisë është publikuar, lajmet janë shumë të mira për shtete të tilla si Finlanda e cila renditet për të dytin vit rradhazi në vend…

Të darkosh në mijëra metra lartësi

Të gjithë të pasionuarit e kulinarisë duan që gjithmonë të provojnë shije të reja që nuk i kanë provuar kurrë më parë. Por nuk ka asgjë më fantastike nëse një…

Dita Botërore e Librit / Në Spanjë, libra dhe trëndafila dhuratë

Dita Botërore e Librit dhe së Drejtës së Autorit është shpallur nga UNESCO në vitin 1996 për të nxitur leximin, publikimin e librave dhe mbrojtjen e së drejtës së autorit.…

Chefchaouen, Qyteti Blu në Marok që mbretëron në Instagram

Një destinacion turistik, që disa kohë më parë, pak e njihnin... Deri sa erdhi Instagram Qyteti piktoresk i Chefchaouen ndodhet në rajonin malor të Marokut verior. Për shumë shekuj, qyteti…