Mal i Zi, paga mesatare u ul në muajin shkurt

27/03/2013 2:19 PM 0 komente

AA017941Paga mesatare bruto në Mal të Zi gjatë muajit shkurt u llogarit në 734 euro, ndërsa ajo neto pas taksimit në 485 euro. Në krahasim me muajin e mëparshëm u ul me 1%, ndërsa me shkurtin e vitit 2012 ulja u llogarit në 2%. Këtu duhet pasur parasysh fakti se inflacioni gjatë muajit shkurt 2013 në krahasim me janarin e të njëjtit vit u rrit me 0.1%.

Nga ana tjetër, sipas të dhënave të Monstat pati edhe sektorë që shënuan rritje të pagës neto, mesatare në shkurt 2013, krahasuar me janarin dhe ishin: shërbimet (19.9%), ndërtimi (7.5%), prodhimi (6.4%), sektori imobiliar (4.2%), argëtimi (3.8%), shërbime të tjera (3.3%), furnizimi me ujë (2.2%), akomodimi dhe shërbimi ushqimor (2.1%), transporti (1.6%),  edukimi (0.7%).

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of