Mali i Zi zgjedh katër kandidatë të kualifikuar për ofertën për koncesionin e aeroporteve

17/01/2020 9:53 AM 0 komente
Qeveria e Malit të Zi ka zgjedhur katër kompani si ofertues të kualifikuar në tenderin e saj për dhënien e një kontrate 30-vjeçare koncesion për të drejtuar dy aeroportet ndërkombëtare të vendit, në Podgorica dhe Tivat, tha ministria e transportit.

Kandidatët e kualifikuar janë: Korporata Ndërkombëtare e Aeroportit Incheon të Koresë së Jugut; Aeroportet GMR të Indisë; Aeroportet Corporacion America të Luksemburgut; dhe një konsorcium të Groupe ADP të Francës dhe TAV të Turqisë, tha ministria e transportit në një deklaratë të mërkurën.

Komisioni i tenderit ka vërtetuar se të katër kandidatët kanë përmbushur kriteret e parakualifikimit.

Sipas njoftimeve të mediave malazeze, qeveria ka marrë shtatë oferta në fazën parakualifikuese të tenderit. Ofertat u vendosën gjithashtu nga Limak Holding i Turqisë; një konsorcium i formuar nga aeroportet Cengiz të Turqisë dhe Kopenhagës së Danimarkës; dhe një bashkim i DAA International i Irlandës, Bouygues Batiment International France dhe Marguerite e Luksemburgut.

Afati i fundit për dorëzimin e ofertave në fazën e parakualifikimit skadoi më 25 nëntor.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of