Maqedoni, deficiti arriti në 107,2 milionë euro

27/03/2013 2:21 PM 0 komente

images (7)Vetëm për dy muaj, që nga fillimi i këtij viti, deficiti buxhetor arriti në 107,2 milionë euro. Sipas të dhënave të Ministrisë së Financave në janar deficiti u llogarit në 46.7 milionë euro, ndërsa në shkurt në 60.5 milionë euro. Krahasuar me dy muajt e parë të vitit të kaluar, deficiti buxhetor është dyfish më i madh. Në janar të vitit të kaluar dhe në shkurt, deficiti buxhetor ishte 53.6 milionë euro.

Për gjithë vitin 2013 qeveria ka parashikuar të shpenzojë 287,7 milionë euro më shumë se sa të ardhurat e planifikuara, që do t’i sigurojë me kredi nga “Deutsche Bank” dhe Banka Botërore.

Nga ana tjetër të ardhurat në buxhet, në shkurt u zvogëluan me 19,8% në krahasim me të njëjtin muaj të vitit të kaluar, ku rënien më të madhe e shënuan të ardhurat nga TVSH-ja.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of