Maqedoni e Veriut/ Banka Ohridska nënshkruan marrëveshje 4 mln euro me BERZH

05/09/2019 9:18 AM 0 komente

Huadhënësi maqedonas Banka Ohridska, pjesë e grupit bankar francez Societe Generale, tha se nënshkroi një marrëveshje 5-vjeçare me vlerë 4 milionë euro (4.4 milionë dollarë amerikanë) me Bankën Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) në mbështetje të familjeve për investime në teknologjitë e gjelbra.

Fondi do të mbështesë përmirësimin e efikasitetit të energjisë në ndërtesat e banimit, do të ndihmojnë në reduktimin e emetimeve të gazrave serë dhe përmirësimin e cilësisë së jetës së qytetarëve, tha zyra e shtypit e kësaj banke në fillim të gushtit.

Në vitin 2017, BERZH huazoi 2 milionë euro në Bankën Ohridska nën Objektivin e saj të Financimit të Projekteve të Energjisë së Gjelbër, që synon të mbështesë investimet në teknologjitë e gjelbra.

Stoku i ndërtesave në Maqedoni ka nevojë urgjente për rinovim dhe pritet prezantimi i teknologjive të reja si izolimi për të ulur kostot dhe për të përmirësuar komoditetin, tha EBRD në atë kohë.

Fondi i Financimit të Energjisë së Gjelbër të BERZH-it për Ballkanin Perëndimor, që filloi në vitin 2017, u krijua për të ndihmuar familjet, shoqatat e strehimit dhe ofruesit e shërbimeve që të investojnë në projekte të energjisë së rinovueshme.

 

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of