Maqedoni, nga 4 mld euro investime të prezatuara, janë realizuar vetëm 579 mln euro

25/01/2017 9:59 AM 0 komente
TEMA TE NGJASHME:

Prizma dhe Rrjeti hetues gazetaresk ballkanik paraqitën bazën e re të të dhënave për investimet e huaja në Maqedoni, transmeton Zhurnal.

Në këtë bazë mund të shihen të gjitha investimet e paralajmëruara, të realizuara, por edhe investimet të cilat kanë qenë të paralajmëruara por asnjëherë nuk janë realizuar. Mund të shihet dhe numri i të punësuarve në secilin investim të huaj, si dhe shuma e investimit.

Sipas të dhënave, qeveria nga viti 2007 deri tani ka paralajmëruar 138 investime të huaja, nga të cilat janë realizuar vetëm 51. Në punim e sipër janë 44 investime, ndërsa 43 investime asnjëherë nuk janë realizuar.

Kur bëhet fjalë për vlerën e investimeve, janë paralajmëruar 3,79 miliardë euro, ndërsa deri tani janë investuar vetëm 579,64 milionë euro.

Nga 62.701 punësime të paralajmëruara, investitorët e huaj kanë punësuar vetëm 20.246. Më së shumti të punësuar ka në Drakslmaier, 5.507 persona.
/ Zhurnal.mk

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of