Maqedoni: Shpenzohen 30% e deficitit buxhetor për pak më shumë se një muaj

24/02/2016 9:59 AM 0 komente

Zëvendësministri i financave Kire Naumov njoftoi se duke filluar nga janari e deri në javën e parë të shkurtit janë shpenzuar 93 milion euro, ose pothuajse 30% e deficitit të projektuar buxhetor për të gjithë vitin.

Bazuar në të dhënatpër këtë periudhë të buxhetit janë transferuar pothuajse 18% e transfereve të planifikuara vjetore deri te Fondi Invalid Pensional, i cili ishte i detyruar të shlyejë borxhet ndaj fondeve private pensionale.

Ekspertët e ekonomistë thonë se në një vit elektoral do të përsërisë praktikat e shpenzimeve të forcuara buxhetore që do të përfundojnë me minus më të thellë në arkën e shtetit.

Për 2016 minusi në arkën e shtetit është projektuar në 308.6 milionë euro ose 3.2% e PBB-së. Dhe sikundër është raportuar në buxhet ky nivel deficiti reflekton angazhimin për reduktimin gradual të shpenzimeve publike.

Për më tepër, në Strategjinë e re fiskale, qeveria parashikon reduktimin e minusit buxhetor, duke filluar nga ky vit.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of