Maqedonia e Veriut: Shtetasit e Kosovës duhet ta kenë testin negativ, edhe nëse kalojnë transit

19/08/2020 12:12 PM 0 komente

Shtetasit e Kosovës të cilët duhet të kalojnë transit në Maqedoninë e Veriut do të jenë të obliguar që të kenë test negativ PCR jo më të vjetër se 72 orë.

“Komisioni për Sëmundje Infektive, në mbledhjen e sajt të mëngjesit, mori vendim që të zbatohet testimi i detyrueshëm PCR për udhëtarët nga Kosova që kalojnë nëpër Republikën e Maqedonisë së Veriut. Udhëtarët tranzit në vendkalimin kufitar duhet të tregojnë një test PCR negativ jo më të vjetër se 72 orë”, thuhet në deklaratën e Ministrisë së Shëndetësisë.

Nga atje thonë se ky propozim i komisionit do të dërgohet deri tek Qeveria e Maqedonisë së Veriut.

Ditë më parë, Qeveria e Kosovës në krye me Avdullah Hotin ka vendosur që t’i hapë kufijtë shtetërorë me Shqipërinë, Maqedoninë e Veriut dhe Serbinë.

“Është miratuar edhe vendimi për hapjen e kufijve shtetërorë të Republikës së Kosovës me Republikën e Shqipërisë, Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe me Republikën e Serbisë”, thuhej në vendim.

Sipas këtij vendimi,  shtetasve të këtyre vendeve nuk do të iu kërkohen testet kur të hyjnë në Kosovë.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of