Mario Draghi arrin drejt fundit të luftës së tij për eurozonën

24/10/2019 9:47 AM 0 komente

Presidenti i Bankës Qendrore Evropiane Mario Draghi do të zhvillojë takimin e tij të fundit për politikën dhe konferencën për shtyp të enjten, pas tetë vjetësh të udhëheqjes së luftës, për të ndalur një ndarje të zonës së euros dhe kërcënimin e deflacionit.

Për të gjitha sukseset e tij, ka të ngjarë të jetë një ditë në të cilën çdo urim përzihet me pyetje të ashpra për ekonominë e brishtë të rajonit. Draghi do të niset më 31 tetor me mandatin e tij kryesor për të siguruar stabilitetin e çmimeve të paplotësuara.

‘Shpërthimi i tij i fundit’ i stimulit në shtator do të thotë që ekonomistët nuk presin një rritje të normës deri në fund të vitit 2022, duke u mbyllur në qëndrimin e tanishëm ekspansionist deri në mandatin e Presidentit Christine Lagarde në hyrje. Por Draghi nuk do t’i shpëtojë pyetjeve se sa më shumë mund të bëjë banka qendrore para se të mbarojë, dhe çfarë duhet të bëjnë qeveritë për të ndihmuar.

Çfarë thonë Ekonomistët e Bloomberg-ut:

“Draghi ka të ngjarë të përsërisë – nëse nuk intensifikohet – bën thirrje për politikë fiskale për të luajtur një rol më të madh. Ai mund të lejojë të bërtasë me zë të lartë dhe ndoshta të jetë më specifik se kush duhet të veprojë tani kur të largohet nga detyra. Detaje të mëtejshme mbi politikën monetare nuk ka gjasa të shfaqen. “

–David Powell dhe Mausa Cousin


/BLOOMBERG NEWS

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of