May do të sjellë marrëveshjen e Brexit në fillim të qershorit

15/05/2019 11:52 AM 0 komente

Theresa May, kryeministrja e Britanisë, mund të vendosë një datë për përballjen e saj të fundit të Brexit, duke premtuar të sjellë marrëveshjen e saj në Parlament në fillim të qershorit. Bisedimet me Partinë Laburiste të opozitës nuk kanë dhënë një marrëveshje, por ajo shpreson se anëtarët e Parlamentit, të goditur nga revoltat e votuesve, do ta mbështesin atë në mënyrë që të përfundojë procesi që i mposht të dyja partitë kryesore.

“Është koha që Parlamenti të marrë një vendim”, tha sekretari i Brexit Steve Barclay për BBC. “Vendi duhet të ecë përpara. Biznesi duhet të ketë siguri. ”

Në realitet, Maji-t i kanë mbaruar opsionet. Ajo hapi bisedime me  opozitën shtatë javë më parë, duke argumentuar se asgjë tjetër nuk kishte funksionuar. Partia Konservatore e saj ishte e zemëruar nga ky vendim. Por bisedimet nuk arritën një përparim dhe nuk ishte kurrë e qartë se ata mund të dorëzonin një shumicë.

Faza e ardhshme e planit të Majit, siç u njoftua në prill, është të kalonte në një varg votash indikative nëse bisedimet dështonin. Por u braktis.
Në vend të kësaj, në javën e 3 qershorit, ndërsa Donald Trump do të jetë në Britani në një vizitë shtetërore, ajo do të paraqesë para Parlamentit Projektligjin për Marrëveshjen e Tërheqjes, i cili do të shkruante marrëveshjen e saj në ligj. Qeveria tha se kjo ishte “e domosdoshme” nëse ligji do të kalonte përpara se Parlamenti të shkonte me pushime në korrik

/ Bloomberg News

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of