Mbështetje për sektorët e goditur nga pandemia në Bullgari 

20/11/2020 3:55 PM 0 komente

Ministria e Punëve Sociale të Bullgarisë do të kërkojë mënyra për të përdorur fondet europiane për të ndihmuar punëdhënësit që duhet të ndalojnë operimin e punës për shkak të pandemisë, tha për mediat ministrja e Çështjeve Sociale, Denitsa Sacheva.

Sipas Sacheva, e cila po merr pjesë në një takim të komitetit parlamentar social, do të kërkohet një zgjidhje për të gjitha veprimtaritë ekonomike të prekura.

Po merret në konsideratë gjithashtu një mekanizëm për kompensimin e drejtpërdrejtë të punëtorëve pa ndërmjetësimin e punëdhënësit.

Brenda buxhetit të sigurimeve shoqërore, ka rreth 350 milionë euro të destinuara për papunësinë dhe nëse mbahet në nivelin 7%, nuk ka asnjë pengesë për të drejtuar më shumë fonde në masën e mbështetjes së punësimit 60/40, shpjegoi Sacheva.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of