Mbi 700 minatorë të Trepçës hyjnë në grevë

01/03/2021 11:45 AM 0 komente

Minatorët e Trepçës janë futur sërish në grevë, për shkak të mungesës së pagave.

Ky është një problem i vazhdueshëm muajt e fundit për minatorët e Trepçës ku qeveria është dashur që të ndërhyjë disa herë me ndarje të mjeteve  për sigurimin e rrogave për minatorët.

E gjatë ditës së sotme mbi 700 minatorë në minierën e Stan Tërgut dhe në Artanë kanë hyrë në grevë të përgjithshme.

Shkak për këtë grevë janë mos marrja e pagave për muajt janar dhe shkurt.

Lajmin e ka konfirmuar u.d kryeshefi “Trepçës”, Enes Muzaqi.

“Minatorët kanë hy në grevë për shkak të vonesës së pagave sepse nuk kanë dal subvencionet nga Ministria e Ekonomisë, janë subvencione që çdo vit ndahen pagat për janar dhe shkurt nga subvencionet për paga nga buxheti i Republikës. Ne kemi dërgua kërkesën më datë 16, këto vonesa nuk kanë ndodhur në të kaluarën”, ka thënë ai.

Greva nga minatorët ka pasur disa herë në javët e fundit, ndërsa sindikata e punëtorëve në vazhdimësi paralajmëron grevë të përgjithshme nëse nuk iu realizohen kërkesat për paga.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of