Mbyllja e dentistëve pa afat, deri sa të mbarojë epidemia e Covid -19

01/04/2020 5:20 PM 0 komente

Ministrja e Shëndetësisë Olgerta Manastirliu ka firmosur një urdhër të ri, në bazë të së cilës aktiviteti i klinikave dentare do të shtyhet pa afat, deri në përfundimin e situatës së krijuar nga Covid-19.

Më herët, përmes një urdhri të veçantë, aktiviteti i klinikave mjekësore ishte i mbyllur deri në datën 3 prill.

Edhe Ministria e Shëndetësisë vendosi që të shtyjë hapjen e shkollave pa një afat, nga 3 prilli që ishte parashikuar më herë. Tashmë shkollat do të hapen vetëm kur të mbarojë epidemia e Covid-19.

“Çerdhet, kopshtet dhe shkollat – të gjitha institucionet arsimore publike dhe jo publike.
Baret, restorantet, lokalet, fast-food-et dhe strukturat akomoduese që ofrojnë shërbim për klientët.
Do të jenë të ndaluara deri në përfundimin e epidemisë aktivitetet publike dhe jo publike dhe anullimi i grumbullimeve masive në vende të mbyllura apo të hapura.
Shtyhen deri në përfundimin e kësaj situate edhe urdhrat për  ndërprerjen e ndërhyrjeve kirurgjikale të planifikuara në të gjithë strukturat spitalore publike dhe jo publike.
Dua të sqaroj për qytetarët se duke filluar nga dita e sotme: Të gjithë familjet dhe indiviët që përfitojnë ndihmën ekonomike do të përfitojnë pagesën e ndihmës ekonomike pa patur  nevojë që qytetarët të paraqiten për të kryer aplikimin për përfitimin e kësaj pagese, pasi ai do të jetë online.
Sipas urdhërit që kam firmosur administratorët shoqërorë të njësive adminsitrave janë përgjegjës për kryerjen e aplikimeve për ndihmë ekonomike duke mundësuar ata vetë kontaktin elektronik ose me telefon për t’iu ardhur në ndihmë të gjithë aplikuesve për përfitimin e ndihmës ekonomike.

Përjashtimisht, gjatë situatës së fatkeqësisë natyrore, aplikimet për ndihmë ekonomike, do të pranohen nga administratorët shoqërorë të njësive administrative në formë elektronike ose përmes shërbimit postar.
Rreth 64 mijë familje do të përfitojnë nga dyfishimi i pagesës së ndihmës ekonomike përgjatë gjithë periudhës së fatkeqësisë natyrore.Edhe për personat me aftësi të kufizuar, pagesat do të vazhdojnë pa ndërprerje dhe rikomisionimet e personave me aftësi të kufizuara do të zhvillohen pasi të kalohet gjendja e fatkeqësisë natyrore”.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of