Jeni duke lexuar në: Karriera

Abonohuni:

MONITOR EKONOMI 4. Qeveria shtrëngon rripat për buxhetin 2020. Në pikëpyetje, rritja ekonomike. Me pasaporta në duar për festat e nëntorit

Qeveria parashikon të mbledhë nga taksat që paguajnë bizneset dhe individët rreth 4 miliardë euro vitin e ardhshëm…

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« November 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
        1* Statistikat e Kulturës all day
2 3
4 5 6 7 8* Të dhëna të pasqyrave financiare të bankave all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9 10
11* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Rezultatet Paraprake të Anketës Strukturore të Ndërmarrjeve all day
12* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
* Vjetari Statistikor all day
13 14* Treguesit Demografikë all day
15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
* Teknologjia e Informacionit dhe Komunikimit në Familje all day
16 17
18* Tregtia e Jashtme all day
19* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
20 21* Aksidentet Rrugore all day
22* Bilanci i Energjisë Elektrike all day
* Vjetari Statistikor Rajonal all day
23 24
25* Llogaritë financiare të sektorit të korporatave jo financiare dhe ekonomive all day
* Llogaritë financiare të të gjithë sektorëve all day
* Statistikat fiaskale të qeverisë all day
* Llogaritë financiare të sektorit të qeverisë së përgjithshme all day
* Llogaritë financiare të sektorit jo rezident all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Llogaritë financiare të sektorit financiar all day
* Statistikat mbi të Ardhurat dhe Nivelin e Jetesës all day
26* Lëvizjet e Shtetasve all day
* Statistikat e Transportit all day
27* Depozitat all day
* Kredia për ekonominë all day
* Huatë all day
* Normat e interesit all day
* Ekonomia dhe buxheti all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Bilanci sektorial i shoqërive të kursim-kreditit all day
* Agregatët monetarë all day
* Lejet e Ndërtimit all day
28 29 30* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (përfundimtar) all day
 

Si të menaxhoni një shef “të pamundur”

Paga shumë e ulët? Klima e kompanisë? Kriza në kompani? Mërzitje, pasi prej kohësh bëni të njëjtën gjë? Jo, asnjë prej tyre nuk është shkaku kryesor se pse ndryshoni kompani.…

Si të krijoni një mjedis pune me pak stres dhe me punonjës të përkushtuar

Ne të gjithë e dimë që stresi i tepërt është i rrezikshëm për shëndetin. Por, për pasojat e mbingarkesës në ecurinë e biznesit flitet gjithnjë më pak. Stresi në vendin…

Rheingans Digital Enabler, kompania gjermane ku punohet 5 orë në ditë

Në ditën klasike të punës, me tetë orë, sa orë punojmë me të vërtetë? Dhe sa humbin në aktivitete si përgjigjja e email-eve, pjesëmarrja në mbledhje apo thjesht një pushim…

6 faktorë që ndikojnë në uljen e produktivitetit tuaj në punë

Një ditë tjetër pune sapo filloi. Edhe pse ju keni shumë projekte për të përfunduar, ju vazhdoni të lundroni në rrjetet tuaja sociale apo në Pinterest. Edhe pse një ditë…

Si të bëheni të pasur, duke bërë punën që pëlqeni më shumë

Gjatë karrierës sime, unë jam përballur me një numër të madh njerëzish që kanë pasur sukses gjatë karrierës së tyre dhe për rrjedhojë janë bërë edhe të pasur. Edhe unë…

Si të arrish suksesin. Shkenca thotë se ka diçka që vlen më shumë se inteligjenca

“Dështimi është një sukses, nëse nxjerrim prej tij një mësim” – ka thënë Malcolm Forbes, biri i themeluesit të revistës Forbes “që diçka në lidhje me suksesin" e ka ditur.…

Microsoft eksperimenton javën e punës me 4 ditë. Produktiviteti rritet me 40 %

Të punosh deri të enjten i bën punonjësit jo vetëm më të lumtur, por edhe më produktivë. Këtë e tregojnë rezultatet e një eksperimenti të kryer nga Microsoft në Japoni,…

Çfarë i bën disa njerëz më produktivë se të tjerët…

A e vlerësoni veten si njeri me produktivitet të lartë? Ne kemi mësuar shumë rreth produktivitetit personal dhe asaj çka i bën disa njerëz më produktivë se të tjerët. Vitin…

CEO-t, një specie në zhdukje

Jo vetëm në firmat e prira drejt skandaleve si Boeing apo Tesla, por edhe në shumë të tjera Më 11 tetor, Boeing, i cili po përpiqej ta rimerrte veten pas…

Ndryshoni rutinën tuaj ditore për të arritur pikun e produktivitetit

Nëse ju ndiheni të mbingarkuar nga rutina juaj ditore, dijeni se nuk jeni të vetmit. Teknologjia dhe tendencat e ndryshme të ditëve të sotme hyjnë lehtësisht si në punën tuaj…

A e keni me të vërtetë shpirtin e një sipërmarrësi?

Shekulli i 21 ka shënuar rritje shumë të madhe në numrin e sipërmarrësve të rinj. Në ditët e sotme, pothuajse çdokush dëshiron të ketë një startup. Megjithatë, edhe pse interesi…

Që të ndiheni më të lumtur në punë, shfaqni vetveten…

Në punë, është më e shëndetshme dhe produktive të jeni vetvetja – thotë një studim. Kërkimi analizon 65 studime, duke u përqendruar se çfarë ndodh pasi njerëzit në një vend…

5 këshilla si të lini punën dhe shqetësimet e saj pas krahëve

1.Mos e lini për nesër nëse mund të bëhet sot Në të njëjtën mënyrë, mos e bëni sot nëse mund të presë deri nesër. Kjo nuk është kontradiktore. Nëse mund…

Scout-i, zbuluesi i aftësive tuaja

Të gjithë që kanë bërë një intervistë pune u ka ndodhur të gjykohen nga një ekspert i Burimeve Njerëzore, që nuk kishte asnjë kompetencë në fushën e tij të specializimit.…

Këshilla si të mos e merrni punën me vete edhe në shtëpi

Sipas vlerësimeve të disa psikologëve të mirënjohur, puna dhe karriera është një prej fazave më të rëndësishme gjatë jetës dhe ajo që na bën të ndihemi të plotësuar. Por shpeshherë,…

Si të dukeni një njeri me vetëbesim të lartë në një intervistë pune

Më poshtë do të lexoni pesë këshilla të cilat do t’ju ndihmojnë që të dukeni një njeri me vetëbesim të lartë gjatë një interviste pune. Ja se cilat janë ato:…

Jobs: Dy avantazhet që duhet t’u ofroni njerëzve inteligjentë

Ju pëlqen apo nuk ju pëlqen, Steve Jobs shpesh ka pasur ndikim polarizues te njerëzit me personalitetin e tij autoritar. Biografi Walter Isaacson, i cili e ka intervistuar atë më…

6 këshilla se si të gjeni punë nëpërmjet LinkedIn

Ekspertët e platformës këshillojnë se si të menaxhoni profilin tuaj personal, çfarë të shkruani dhe si veproni me kalimin e kohës. Tetori është muaji më dinamik për të gjithë ata…