Jeni duke lexuar në: Karriera

Abonohuni:

MONITOR EKONOMI 4. Qeveria shtrëngon rripat për buxhetin 2020. Në pikëpyetje, rritja ekonomike. Me pasaporta në duar për festat e nëntorit

Qeveria parashikon të mbledhë nga taksat që paguajnë bizneset dhe individët rreth 4 miliardë euro vitin e ardhshëm…

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« November 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
        1* Statistikat e Kulturës all day
2 3
4 5 6 7 8* Të dhëna të pasqyrave financiare të bankave all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9 10
11* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Rezultatet Paraprake të Anketës Strukturore të Ndërmarrjeve all day
12* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
* Vjetari Statistikor all day
13 14* Treguesit Demografikë all day
15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
* Teknologjia e Informacionit dhe Komunikimit në Familje all day
16 17
18* Tregtia e Jashtme all day
19* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
20 21* Aksidentet Rrugore all day
22* Bilanci i Energjisë Elektrike all day
* Vjetari Statistikor Rajonal all day
23 24
25* Llogaritë financiare të sektorit të korporatave jo financiare dhe ekonomive all day
* Llogaritë financiare të të gjithë sektorëve all day
* Statistikat fiaskale të qeverisë all day
* Llogaritë financiare të sektorit të qeverisë së përgjithshme all day
* Llogaritë financiare të sektorit jo rezident all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Llogaritë financiare të sektorit financiar all day
* Statistikat mbi të Ardhurat dhe Nivelin e Jetesës all day
26* Lëvizjet e Shtetasve all day
* Statistikat e Transportit all day
27* Depozitat all day
* Kredia për ekonominë all day
* Huatë all day
* Normat e interesit all day
* Ekonomia dhe buxheti all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Bilanci sektorial i shoqërive të kursim-kreditit all day
* Agregatët monetarë all day
* Lejet e Ndërtimit all day
28 29 30* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (përfundimtar) all day
 

Takimet, sa shumë kohë e çuar kot!

Thuajse në çdo kompani zhvillohen takime dhe gjërat duket se po përkeqësohen. Sipas një artikulli të “Sloan Management Review” të MIT, një drejtues shpenzon mesatarisht 23 orë në javë në…

Si të jemi më efikasë në punë (me sa më pak stres)

Gjithsecilit prej nesh mund t’i ketë ndodhur që të mos arrijmë të përfundojnë një detyrë apo një projekt të caktuar. Midis ngarkesës dhe shqetësimeve të shumta mund të ndodhë që…

Si të shndërroni pozitivisht zilinë karshi kolegëve

Kini kurajën ta pranoni, edhe ju keni ndier pak zili kur keni marrë vesh se kolegu juaj është ngritur në detyrë. Nuk ka asgjë të keqe të përjetosh një emocion…

Jack Ma: Falë Inteligjencës Artificiale do të punojmë 12 orë në javë

Në “World Artificial Intelligence Conference” që u zhvillua në Shangai më 29 gusht të këtij viti, Elon Musk dhe Jack Ma, respektivisht themeluesi i Tesla dhe Alibaba, u takuan në…

A do të punojmë me 5G nga shtëpia?

Puna nga shtëpia u pëlqen të gjithëve, ose thuajse të gjithëve. U pëlqen atyre që shkojnë në punë me makinë dhe shmangin orë të tëra në trafik; u pëlqen dembelëve…

Profesionet që preken më shumë nga mbingarkesa…

Është normale që të ndiheni të stresuar në punë herë pas here. Por për disa njerëz, stresi është bërë shkatërrues, duke çuar drejt shterimit, cinizmit dhe urrejtjes së punës. Kjo…

Java e punës me 4 ditë, a mund të bëhet realitet?

Ndërkohë që stresi dhe mbingarkesa në punë janë bërë diçka e zakontë, një studim i ri shkruan se një javë pune më e shkurtër është me të vërtetë përgjigjja  …

Doni të ndryshoni punë? Këshilla për t’ia dalë me sukses

Doni të ndryshoni rrënjësisht jetën tuaj profesionale? Ndoshta për shkak të energjive të mëdha që kemi marrë nga pushimet, ndoshta për shkak të problemeve të shumta me të cilat përballemi…

8 këshilla për të qenë të suksesshëm përpara moshës 30 vjeç

Si të jeni të suksesshëm? Rikthimi nga pushimet dhe rifillimi i punës përfaqësojnë fillimin zyrtar të pjesës më të madhe të aktiviteteve në sektorë të ndryshëm pas sezonit veror. Secili…

3 këshilla të mençura nga Jack Ma

E njoftoi një vit më parë. Sot (dje) Jack Ma, largohet prej rolit të tij si CEO i Alibaba, të cilën e themeloi pikërisht 20 vjet më parë, më 10…

Dilema, të iki apo të mos iki? (4 shenja të qarta për t’u larguar)

“Kur është koha për ta lënë punën?”. Sa herë që flas me publikun, kjo pyetje më vjen përherë ndër mend. Pavarësisht faktit se “job hopping”* është në rritje (sot gjithnjë…

Jeff Bezos vs. Elon Musk, dy stile udhëheqje të ndryshme

Cilido që të jetë mendimi juaj mbi Jeff Bezos dhe Elon Musk, është e vështirë të vësh në dyshim suksesin e tyre në krijimin dhe drejtimin e shoqërive me objektiva…

36 strategji produktiviteti, jashtëzakonisht të suksesshme

Një studim i kryer në mbi 2,300 biznese profesionale tregon disa “hile” produktiviteti të cilat janë jashtëzakonisht të suksesshme. Nuk ka një përcaktim të saktë se cilat janë dhe cilat…

“Niksen”, koncepti holandez i të pushuarit në punë

Po nëse mënyra e vetme për të pushuar do të ishte të mos bënim asgjë, por me të vërtetë asgjë? Është Grali i Shenjtë i botës moderne, thesari për të…

Stresi, një nxitës motivues

Stresi në Shtetet e Bashkuara të Amerikës ka arritur në një pikë kritike. Sipas një raporti të American Psychological Association, më shumë se 60% e njerëzve janë të stresuar për…

“Big picture thinking”, mënyra më e mirë për të pasur sukses në punë

Njerëzit e suksesshëm janë në gjendje të shohin “big picture” (tablonë e plotë). Ata e dinë mënyrën më të mirë për të pasur ndikim – tek ekipi i tyre, te…

Koha sipas Warren Buffett

Para disa orësh, Warren Buffett festoi ditëlindjen e tij të 89-të. Ai ka lindur më 30 gusht 1930 në Omaha, qytet në Nebraska, ku ai ende jeton dhe ku ndodhet…

5 karakteristikat më të kërkuara nga punëdhënësit në LinkedIn

Shtrëngimi i dorës është një formë që tregon siguri, buzëqeshja shpeshherë është bindëse, dhe së bashku me veshjen sa më të përshtatshme dhe me CV-në e duhur ju këni plotësuar…