Jeni duke lexuar në: Menaxhim

Abonohuni:

Marrja e shtetësive nga shqiptarët në BE

390 mijë shqiptarë kanë marrë shtetësi në një prej vendeve të BE në 15 vitet e fundit, rekord në Ballkan. Kryesojnë Greqia dhe Italia. “Monitor” ka përpunuar…

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« August 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
      1 2 3 4
5* Statistikat e Kulturës all day
6 7 8* Të dhëna të pasqyrave financiare të bankave all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9 10 11
12 13* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
14* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
* Treguesit Demografikë all day
15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
16 17 18
19* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
* Tregtia e Jashtme all day
20 21* Aksidentet Rrugore all day
22* Të huajt dhe azilkërkuesit në Shqipëri all day
23* Lëvizjet e Shtetasve all day
24 25
26* Statistikat fiaskale të qeverisë all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Bilanci i Energjisë Elektrike all day
27* Ekonomia dhe buxheti all day
* Statistikat e Transportit all day
28 29* Huatë all day
* Normat e interesit all day
* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (përfundimtar) all day
* Depozitat all day
* Kredia për ekonominë all day
* Agregatët monetarë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Bilanci sektorial i shoqërive të kursim-kreditit all day
30* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Lejet e Ndërtimit all day
31  

7 profesione që mund t’i bëni lehtësisht nga celulari

Telefonët celularë kanë revulucionarizuar atë që do të thotë të punosh nga shtëpia. Duke qenë se teknologjia po avancon me hapa shumë të shpejtë, ajo po i krijon mundësinë punonjësve…

Një javë pune me 4 ditë mund të shpëtojë planetin…

Përveçse do të përmirësojë mirëqenien...   Një javë pune më e shkurtër është rishfaqur në vitet e fundit si një temë me rëndësi politike dhe ekonomike në Mbretërinë e Bashkuar, me…

Drejtuesit do të mbeten të pazëvendësueshëm në epokën e IA

Rreth 40 për qind e vendimeve merren falë intuitës së drejtuesve dhe jo duke u mbështetur në analizën e të dhënave   Teknologjitë, robotët dhe informacionet dixhitale do të luajnë…

Me “work marriage” punohet më mirë, por kujdes nga thashethemet!

...dhe xhelozisë së partnerit të vërtetë   Quajeni miqësi, quajeni solidaritet. Në Shtetet e Bashkuara të Amerikës e përkufizojnë “work marriage”. Bëhet fjalë për afrimitetin e një çifti kolegësh të…

5 pengesa që nuk ju lënë të ndryshoni karrierë

Më poshtë do të lexoni 5 prej pengesave kryesore të cilat nuk ju lënë që të avanconi në karrierën tuaj, dhe mbi të gjitha në rast se doni ta ndryshoni…

Aftësitë më të mira komunikuese për të qenë të suksesshëm

Komunikimi është një prej faktorëve më të rëndësishëm dhe me ndikim më të lartë në suksesin tuaj në ambientin e punës. Më poshtë do të lexoni 5 këshilla të cilat…

4 këshilla nga Jeff Bezos për cilindo që do të hapë një biznes

Themeluesi dhe CEO i Amazon, Jeff Bezos, jep katër këshilla të rëndësishme për të gjithë ata që duan të hapin një biznes: jini të përkushtuar për të kënaqur klientët, bëjeni…

Vendet ku njerëzit punojnë më gjatë jashtë orarit të punës

Me siguri, pjesës më të madhe të njerëzve u është dashur të qëndrojnë deri vonë në punë për të përfunduar detyra urgjente apo të kalojnë edhe një natë të tërë…

Në kërkim të përsosmërisë? Si ta menaxhoni situatën…

Përsosmëria është si një monedhë... Ka dy anët e saj. Në njërën anë, mund t’ju motivojë të arrini nivele të larta dhe të realizoni një punë me cilësi. Në anën…

5 ligjet e marketingut të mediave sociale

Përmirësimi i përmbajtjes së publikimeve që ju bëni në media të ndryshme sociale mund të rrisë audiencën e ndjekësve tuaj në mënyrë të menjëhershme. Por nëse ju vendosni të ndryshoni…

6 strategji efektive për të rritur produktivitetin tuaj

Më poshtë do të gjeni 6 strategji të cilat do t’ju ndihmojnë për të rritur në maksimum produktivitetin tuaj: Tryezë pune e rregullt Tryeza juaj e punës duhet të ketë:…

Nëse drejtuesit nuk angazhohen, mos prisni që të jenë punonjësit!

Shumë CEO dhe CHRO e cilësojnë “ndryshimin e kulturës” si përparësinë kryesore. Ata e dinë se kompanitë e tyre duhet të bëhen më fleksibël dhe t’u përshtaten ndryshimeve të shpejta.…

Punë gjatë pushimeve? Ja si të veproni…

Pushimet janë koha ideale “për të hequr prizën”, por ekuilibri jetë profesionale – jetë personale është i ndryshëm për këdo. Nëse keni qëllim të punoni gjatë pushimeve, kjo është mënyra…

Dy aftësi të “çmendura” për të fituar punën e ëndrrave

Gjatë gjithë jetës sime jam përfshirë në procese rekrutimi - nga pranimi në universitet te punësimi i njerëzve për kompaninë time. Mund t’ju them me bindje se në çdo proces…

Cilësitë e lidershipit në një mjedis që ndryshon vazhdimisht

Fjala “transformim” është një prej fjalëvë që po e ndeshim shumë shpesh në ditët e sotme. Të menaxhosh ndryshe nga të tjerët nuk është më një koncept i ri për…

Rëndësia e një planifikimi të suksesshëm strategjik

Planifikimi strategjik është një prej proceseve më të rëndësishme për një biznes. Ai përcakton vizionin, misionin dhe qëllimet e ardhshme të kompanisë dhe identifikon strategjitë e përshtatshme dhe mënyrat e…

Formula e suksesit? Dy fjalë të thjeshta…

Mark Cuban zotëron shumë kompani, duke përfshirë edhe Dallas Mavericks. Ai është një yll në ‘Shark Tank’. Cuban ka aftësi të shkëlqyera në biznes dhe thotë se të dish se…

Si t’i bëni të lumtur punonjësit

Deena Fox, eksperte lider në Burimet Njerëzore, CEO dhe themeluese e Brightfox jep mendimin e saj se si të rrisni kënaqësinë e punonjësve në vendin e punës. Ajo thotë se…