Video News Monitor

MONITOR EKONOMI 11. VIT I RI, PROBLEME TË VJETRA. ESKPERTËT: EKONOMIA 2020 E BRISHTË

06/01/2020 8:20 PM 0 komente

Pjesa e parë

Viti i ri nis me probleme të vjetra, pasi qeveria ende nuk ka mbyllur bilancet e 2019-ës. Është e qartë se Tërmeti i 26 nëntorit do të ndikojë në zhvillimin ekonomik kombëtar. Sipas ekspertëve të fushës ekonomia do të jetë e brishtë dhe pa pritshmëri të larta. Këtë mendim e kanë jo vetëm qytetarët, por edhe bizneset në kryeqytet.

Pjesa e dytë

Edhe për vitin 2020 tregu i punësimit në Shqipëri do të gjendet mes kontrastesh të forta, ku mijëra të rinjë kërkojnë një vend pune dhe ku një numër i lartë kompanish nuk gjejnë burime njerëzore të kualifikuara. Gjithashtu profesione të reja po lindin në vend, ku pjesa më e madhe është e përqëndruar në shkencat kompjuterike.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of