Video News Monitor

MONITOR EKONOMI 14. SFIDAT E PUNËSIMIT. “IKIN SHQIPTARËT, VIJNË AZIATIKËT”.

27/01/2020 8:20 PM 0 komente

Pjesa e parë

Kompanitë në Shqipëri prej kohësh janë në kërkim të burimeve njerëzore. Kjo edhe për arsye të emigracionit të lartë të profesionistëve të kualifikuar. Sektorët e prodhimit, apo shërbimit, po i zëvendësojnë vendet e punës të mbetura bosh, me shtetas nga Azia dhe Afrika.

Pjesa e dytë

Pavarësisht pasojave të tërmetit shkatërrimtar të 26 nëntorit në Durrës, operatorët turistik shprehen optimist për sezonin veror. Agjencitë e huaja, por edhe ato vendase thonë se një pjesë e madhe e rezervimeve janë mbyllur dhe se shifrat e turistëve që do të vizitojnë Shqipërinë këtë vit do të jenë të larta.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of