Video News Monitor

MONITOR EKONOMI 9. TËRMETI GODET TURIZMIN, ANULOHEN REZERVIMET. PASOJA TRAUMATIKE TE KONSUMATORI

16/12/2019 8:20 PM 0 komente

Pjesa e parë

Dhoma e tregtisë dhe e industrisë në Durrës është shprehur se janë mbi 1000 biznese të dëmtuara, ndërkohë që një numër i konsiderueshëm, kanë kërkuar të kalojnë në status pasiv, për shkak të pezullimit të punës.

Pas tërmetit, pritet që ky qytet të goditet tek shtylla më e fortë e ekonomisë së tij, TURIZMI. Agjencitë turistike, thonë se rezervimet për fundvit, janë anuluar dhe se shihet me pesimizëm edhe sezoni veror. Më shumë se gjysma e ekonomisë lokale furnizohet nga ky sektor që për vitin e ardhshëm duket se do të pësojë një stanjacion.

Pjesa e dytë

Tërmeti ka sjellë pasoja të dukshme jo vetëm në godina pallatesh, por edhe trauma psikologjike tek njerëzit. Ndonëse jemi në muajin e festave, kjo situate ka zbehur dëshirën për argëtim, si edhe për të bërë blerje të mëdha. Sipas ekspertëve të shëndetit mendor kjo gjendje kërkon kohë që të kalojë

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of