Video News Monitor

MONITOR EKONOMI 1. Biznesi i vogël po ul qepenin. Shqiptarët më dembelët e Evropës

22/10/2019 12:21 PM 0 komente

Emisioni “Monitor ekonomi” nisi rrugëtimin e tij, këtë të hënë, në ekranin e “News24”.

Në pjesën e parë u ndalëm te biznesi i vogël dhe arsyet që po i çojnë ato drejt mbylljes.

Pas një ankete të kryer mes 100 aktiviteteve tregtare rezultoi se kostot e larta, paqëndrueshmëria ekonomike, emigracioni dhe arsyet shëndetësore, kanë detyruar bizneset të çregjistrohen nga Qendra Kombëtare e Biznesit. Për këtë situatë, detajet na i japin ekspertët e intervistuar.[lexoni]

Në pjesën e dytë u ndalëm në aktivitetin fizik, ku sipas Eurostat ne jemi popullsia më dembele në Europë. 80% e shqiptarëve nuk kryejnë asnjë lloj aktiviteti fizik dhe durrsakët janë qytetarët që zënë vendin e parë për këtë [lexoni]. Paralel me këtë situatë, kemi dhe sëmundjet kardiovaskulare, të cilat kryesojnë listën e shkaqeve të vdekjeve në vend.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of