Jeni duke lexuar në: Monitor Video

Abonohuni:

A mund të jenë koleksionet një investim?

I ftuari: Julian Demeti, kreu i Shoqatës Shqiptare të Koleksionistëve

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« June 2021 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
  1 2* Regjistri Statistikor i Ndërmarrjeve all day
3 4 5 6
7* Indeksi i Kushtimit në Ndërtim all day
8* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9* Indeksi i Çmimeve të Importit all day
* Indeksi i Çmimeve të Prodhimit all day
10* Anketa Tremujore e Forcave të Punës all day
* Statistikat e Pagave all day
* Statistika të sistemeve të pagesave all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Borxhi i Jashtëm Bruto all day
11 12 13
14 15* Ekonomia në fokus all day
* Treguesit analitik fiskal all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
16* Tregtia e Jashtme all day
17* Tregtia me Pakicë all day
18* Aksidentet Rrugore all day
* Statistikat Afatshkurtra all day
19 20
21* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
22* Prodhimi i Brendshëm Bruto sipas Rajoneve Statistikore në Shqipëri all day
23* Lëvizjet e Shtetasve all day
24* Statistikat e Kulturës all day
25* Statistikat e Peshkimit all day
* Statistikat e Bujqësisë dhe Blegtorisë all day
* Ekonomia dhe Buxheti all day
* Stoku i investimeve direkte sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
26 27
28* Stoku i investimeve direkte sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Statistikat e Transportit all day
29* Llogaritë Vjetore sipas Sektorëve Institucionalë all day
* Produkti i Brendshëm Bruto all day
* Huatë all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e korporatave të tjera financiare all day
30* Shqipëria në Shifra all day
* Inovacion në ndërmarrje all day
* Burra dhe Gra all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
       

Pse po largohen bankat e huaja?

Së fundmi, mediat greke raportuan se grupi bankar grek, Alpha Bank, ka vendosur të nxjerrë në shitje filialin e saj në Shqipëri. Këshilltari i investimeve, Ilir Binaj, komenton në “Monitor…

Prodhuesit e këpucëve në vështirësi për lëndën e parë

Prodhuesit e këpucëve janë në vështirësi për gjetjen e lëndës së parë. Për shkak të krizës nga Covid-19, industria ende vuan bllokimin e punës të fabrikave furnizuese, si në Itali,…

Ku do të pushojnë shqiptarët?

Destinacione tradicionale e të reja, paketat ‘all inclusive’ që ofrojnë komoditetin e mjaftueshëm. Prej vitesh këto janë zgjedhjet për pushimet e shqiptarëve jashtë shtëpisë. Po këtë vit si do të…

Si të gjenerohet hapësira për rritjen e sektorit prodhues?

Më shumë se sa lehtësitë fiskale, prodhuesit kërkojnë reforma strukturore dhe një sistem të drejtë taksimi që të nxitet prodhimi vendas dhe të rritet baza e eksporteve. Gjithashtu, kërkohet të…

Bankat, bilanc pozitiv për tremujorin e parë

Sektori bankar e mbylli tremujorin e parë të vitit me rezultate financiare pozitive, rritje të huadhënies dhe ulje të mëtejshme të raportit të kredive me probleme. Sekretari i Përgjithshëm i…

Pasojat ekonomike të depresionit

Depresioni konsiderohet si një ndër sëmundjet me barrën më të rëndë për shoqërinë. Se çfarë ndikimi ekonomik ka pasur rritja e nivelit të depresionit në vendin tonë, si dhe roli…

Nis sezoni turistik veror, sfidat dhe pritshmëritë

Sezoni turistik veror 2021 pritet të jetë më i mirë sesa ai i vitit të shkuar. Tashmë kanë nisur charter-at e organizuar nga Ukraina dhe Bjellorusia dhe pritshmëritë janë që…

Përpunuesit e qumështit kërkojnë ndryshimin e TVSH-së

Kompanitë përpunuese të qumështit ngrenë shqetësimin e rritjes së kostove të prodhimit për produktet e bulmetit, për shkak të ndryshimeve të TVSH-së të miratuara në 2019. Drejtuesi i kompanisë Erzeni,…

Si mund të rritet produktiviteti në bujqësi?

Si mund të rritet produktiviteti në sektorin bujqësor dhe blegtoral shqiptar dhe çfarë masash mund të marrë qeveria shqiptare për të nxitur dhe lehtësuar këtë proces? Kemi ftuar për të…

Arti shqiptar si biznes

Pak sipërmarrës mund të kenë lidhje me artin, por të gjithë artistët mund të jenë sipërmarrës. Sa potencial ka arti shqiptar që të shitet dhe të shndërrohet në një profesion…

Pse po shtrenjtohen çmimet e apartamenteve në Sarandë?

Nuk ndalet rritja e çmimeve të apartamenteve në Sarandë. Për ndërtimet e reja këtë vit çmimet e shitjes nisin nga 1,200 euro dhe variojnë 2,500 deri në 4,000 euro për…

Rritje drastike e divorceve në Shqipëri

Emigracioni, rritja e bashkëjetesës dhe arsyet ekonomike kryesojnë si shkaqe të divorceve në Shqipëri. Shifrat janë në rritje të vazhdueshme, në 2019 patëm 26.1 divorce në 100 martesa, niveli më…

Turizmi mjekësor në Shqipëri

Pandemia ka rrënuar mjaft biznese, ka lëkundur shumë ekonomi dhe ndali udhëtimet në të gjithë globin, të cilat edhe pas një viti, janë ende të kufizuara. Industria e turizmit mjekësor…

Si do informohen bizneset e vogla për fiskalizimin?

Nga 1 Korriku 2021 nis zbatimin faza e dytë e fiskalizimit mes tatimpaguesve për transaksionit pa para në dorë. Administrata tatimore në fund të muajit prill nis fushatën informuese për…

Biznesi social në Shqipëri

Biznesi social është një praktikë që ka fituar vëmendje në dekadat e fundit, si një mënyrë alternative për të adresuar problem të mëdha shoqërore, si lufta ndaj varfërisë, integrimi në…

Si ndikoi kufizimi i shtrimeve te pacientët me Jo-Covid?

Shtrimi i të sëmurëve në spitalet publike për shkak të pandemisë u ul 30% në 2020-n krahasuar me një vit më parë, sipas shifrave të Ministrisë të Shëndetësisë. Mjeku Ilir…

Pandemia nxit mundësitë për start up

Pavarësisht pasigurisë ekonomike dhe një tregu të paqëndrueshëm, pandemia ka nxitur një rritje të start up të reja apo zhvillim të mëtejshëm të atyre ekzistuese. Gjithashtu është vënë re një…

Si mund të nxiten fondet e pensioneve private?

Elton Korbi drejtor i shoqërisë administruese Albsig Invest, thotë për Monitor Brief Insight se, pavarësisht shifrave në rritje, pandemia solli ndikim negativ edhe në tregun e pensioneve private. Sipas tij,…