Jeni duke lexuar në: Monitor Ekonomi

Abonohuni:

31 korriku afati i fundit për vetdeklarimin

Ligji për shkëmbimin e informacionit pritet të zbusë evazionin

[shikoni]

MONITOR EKONOMI 36. Industria automotive një mundësi për Shqipërinë

Industria automotive dhe investimet e huaja në vend Pandemia ka orientuar blerjet e konsumatorit drejt produkteve bazike, duke lënë në plan të dytë ato të luksit, përfshirë këtu edhe makinat.…

MONITOR EKONOMI 35. “Ikin” taksat, vjen fiskalizimi me kosto të reja

Fiskalizimi sjell kosto të reja për biznesin Pas shumë debatesh dhe bllokimit prej pandemisë, bizneset shqiptare do t’i nënshtrohen tanimë fiskalizimit. Ky proces do të fillojë në 1 shtator për…

Edhe pse në pandemi, Shqipëria ka më pak vdekje se një vit më parë.

Që në fillim, vrulli që mori përhapja e covid-19, prej një qyteze të vogël në Kinë dhe pastaj pothuajse në të gjthë globin, shtoi frikën për përballimin e epërsisë së…

MONITOR EKONOMI 34. Edhe pse në pandemi, Shqipëria më pak vdekje për 4 mujorin.

Ulet numri i vdekjeve Edhe pse në pandemi, në Shqipëri është shënuar një numër më i ulët vdekjesh krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë. Sipas të…

Karantina shtoi ankthin tek qytetarët. Ulet produktiviteti

Pas më shumë se 2 muaj në karantinë kthimi në normalitet nuk është njëlloj për të gjithë. Sipas psikologëve, në këtë periudhë, ka kërkesë të shtuar për ndihmë të kujdesit…

MONITOR EKONOMI 33. Cfarë do të ndodhë me të papunët pas daljes nga pandemia?

Rreziku më i lartë për të vetpunësuarit Të vetëpunësuarit janë vendosur nën lupën e rrezikut gjatë kësaj periudhe. Pandemia botërore, e kthyer tashmë në një pandemi ekonomie, ka imponuar krizë…

MONITOR EKONOMI 32. Pse ky pesimizëm për Shqipërinë? BB dhe BERZH kanë përgjigjet

Çfarë duhet të bëjmë për rimëkëmbjen Tashmë që kur kufizimet prej pandemisë u hoqën, pritet rindezja e motorëve të ekonomisë. Ajo çfarë nevojitet, është një plan konkret për daljen nga…

MONITOR EKONOMI 31. Covid-19 ndryshoi mënyrën e të bërit biznes. Po pas pandemisë?

Kompanitë shqiptare duhet të përqafojnë revolucionin teknologjik Hapja graduale e bizneseve ka reflektuar një përshtatje të re me situatën post pandemike. Shumë sipërmarrje kanë ndjerë pasoja të rënda ekonomike gjatë…

MONITOR EKONOMI 30. Turizëm kërkojnë, mundësi zhvillimi nuk japin. Punëtorët ende pa paga

Hapja e kufijve emergjente për zhvillimin e turizmit Pandemia ka vendosur rregulla të reja në cdo sektor dhe këtyre rregullave nuk i kanë shpëtuar as plazhet. Ndonëse nuk ka një…

MONITOR EKONOMI 29. Fillimi i ri për bizneset. Ndryshojnë preferencat e konsumatorëve

Më shumë kursim, më pak blerje luksi Pas pandemisë së covid-19 të gjithë do të përshtatemi me norma të reja sjelljeje. Diktuar nga kujdesi për higjenën, por edhe nga situata…

MONITOR EKONOMI 28. Shqipëria, e fundit në rajon për pagesat direkte gjatë pandemisë

Fundi i karantinës duket se është afër, dhe tashmë kanë filluar llogaritë më konkrete të humbjeve dhe shpenzimeve nga qeveritë e vendeve të prekura. Sipas bankës botërore, muajt në vijim…

MONITOR EKONOMI 27. Bizneset hapen, por nuk kanë punë. Qeveria po planifikon kredi për likuiditet

Bizneset: në rastin më të mirë do të jemi në krizë deri në shtator Ndonëse kanë ngritur qepenët, për bizneset nuk ka punë. Konsumi tashmë është përqëndruar vetëm në produktet…

MONITOR EKONOMI 26. Bankat sugjerojnë shtyrje deri në 6 muaj për pagesat e kësteve të kredisë

Bankat kanë parashikuar shtyrje të afatit për pagesat e kësteve Covid-19 ra si një ortek mbi ekonominë globale duke gjetur të papërgatitur bizneset dhe individët për likuiditet. Në bazë të…

MONITOR EKONOMI 25. Karantina bllokon eksportin. Tonelata me produkte hidhen në kanal

As bujqësia nuk i shpëtoi goditjes së Covid-19. Tonelata të kulturës së kastravecit, të destinuar për eksport, janë flakur në rrugë, pasi i kaloi koha e vjeljes. Për këtë shkak,…

MONITOR EKONOMI 24. VERA 2020..ANULOHET!

COVID-19 bllokon likuiditetin. 60 mijë punonjës me pagë minimale nga qeveria. Deri në muajin maj qeveria ka vendosur të ndihmojë me pagë minimale të punësuarit në bizneset e vogla, të…

MONITOR EKONOMI 23. Bizneset shqiptare kanë “ngrirë”. A do të merren pagat e muajit mars?

Zhvillimet e reja që vijnë çdo ditë prej pandemisë, kanë bërë që bizneset të llogarisin me laps e letër pasojat e saj. Mungesa e likuiditetit pritet të sjellë probleme me…

MONITOR EKONOMI 22. COVID-19, VIRUSI QË PO NDAL GLOBIN ME BILANCE EKONOMIKE NEGATIVE

Coronavirus ka ndalur zhvillimin ekonomik COVID-19 godet ekonominë globale, duke shtrirë pasojat edhe në ekonominë tonë kombëtare. Tregtia me shumicë e pakicë, si dhe derivatet që rrjedhin prej këtij sektori…

MONITOR EKONOMI 21. CORONAVIRUS FRENON EKONOMINË. 20 MLN EURO HUMBJE NGA FLUTURIMET

Ekonomia kombëtare kërcënohet prej COVID-19 I gjithë globi është nën pushtetin e Coronavirus. Pandemia botërore, tashmë prezente edhe me viktima në Shqipëri, siç pritej ka nisur të gjunjëzojë edhe ekonominë…