Jeni duke lexuar në: Monitor Video

Abonohuni:

MONITOR EKONOMI 27. Bizneset hapen, por nuk kanë punë. Qeveria po planifikon kredi për likuiditet

Bizneset: në rastin më të mirë do të jemi në krizë deri në shtator Ndonëse kanë ngritur qepenët, për bizneset nuk ka punë. Konsumi tashmë është përqëndruar vetëm në produktet…

Drejtoresha e Përgjithshme e Union Bank, znj. Flutura Veipi, në rubrikën “Ask the CEO” të Monitor…

Me çfarë vështirësish po përballet sistemi bankar pas pandemisë së Covid 19. Si po funksionon procesi i ristrukturimit të krrdisë dhe cilët janë sektorët me më shumë probematika. Sa e…

MONITOR EKONOMI 26. Bankat sugjerojnë shtyrje deri në 6 muaj për pagesat e kësteve të kredisë

Bankat kanë parashikuar shtyrje të afatit për pagesat e kësteve Covid-19 ra si një ortek mbi ekonominë globale duke gjetur të papërgatitur bizneset dhe individët për likuiditet. Në bazë të…

Ristrukturimi i kredive, bankat sygjerojnë zgjidhje sipas specifikave.

Drejtori i riskut të kredisë në Union Bank, Gent Drita.​

MONITOR EKONOMI 25. Karantina bllokon eksportin. Tonelata me produkte hidhen në kanal

As bujqësia nuk i shpëtoi goditjes së Covid-19. Tonelata të kulturës së kastravecit, të destinuar për eksport, janë flakur në rrugë, pasi i kaloi koha e vjeljes. Për këtë shkak,…

TUTORIAL PËR BIZNESIN E VOGËL

Si të plotësojnë formularin e papunësisë, ato biznese të cilat janë të listuara si përfituese, prej ministrisë së shëndetsisë dhe mirëqënies sociale, në faqen e drejtorisë së përgjithshme të tatimeve!

MONITOR EKONOMI 24. VERA 2020..ANULOHET!

COVID-19 bllokon likuiditetin. 60 mijë punonjës me pagë minimale nga qeveria. Deri në muajin maj qeveria ka vendosur të ndihmojë me pagë minimale të punësuarit në bizneset e vogla, të…

MONITOR EKONOMI 23. Bizneset shqiptare kanë “ngrirë”. A do të merren pagat e muajit mars?

Zhvillimet e reja që vijnë çdo ditë prej pandemisë, kanë bërë që bizneset të llogarisin me laps e letër pasojat e saj. Mungesa e likuiditetit pritet të sjellë probleme me…

MONITOR EKONOMI 22. COVID-19, VIRUSI QË PO NDAL GLOBIN ME BILANCE EKONOMIKE NEGATIVE

Coronavirus ka ndalur zhvillimin ekonomik COVID-19 godet ekonominë globale, duke shtrirë pasojat edhe në ekonominë tonë kombëtare. Tregtia me shumicë e pakicë, si dhe derivatet që rrjedhin prej këtij sektori…

MONITOR EKONOMI 21. CORONAVIRUS FRENON EKONOMINË. 20 MLN EURO HUMBJE NGA FLUTURIMET

Ekonomia kombëtare kërcënohet prej COVID-19 I gjithë globi është nën pushtetin e Coronavirus. Pandemia botërore, tashmë prezente edhe me viktima në Shqipëri, siç pritej ka nisur të gjunjëzojë edhe ekonominë…

MONITOR EKONOMI 20. TË RINJTË NË EMIGRIM, PENSIONISTËT ITALIANË NË SHQIPËRI

Italianët zgjedhin Shqipërinë Janë qindra shtetas italianë të cilët kanë zgjedhur Shqipërinë për të kaluar moshën e pensionit, sepse sipas tyre, vendi ynë ka një kosto më të ulët jetese…

MONITOR EKONOMI 19. CORONAVIRUS, KËRCËNIMI I RI PËR FRENIMIN E EKONOMISË

Përhapja e shpejtë e Coronavirus po lajmëron një frenim të ekonomisë kombëtare Virusi i ri ka vënë në pikëpyetje zhvillimin normal të ekonomisë globale dhe pasojat priten edhe në atë…

MONITOR EKONOMI 18. 1.15 MLD EURO ENDE NË LETËR. SI DO TË MENAXHOHET BUJARIA E DONATORËVE?

Si do të menaxhohen fondet e donatorëve? Prej konferencës së donatorëve qeveria shqiptare do të ketë në dispozicion 1.15 miliard euro në kuadër të rindërtimit, por ajo ende nuk ka…

MONITOR EKONOMI 17. EUROBONDI I RI, BORXH I SHTUAR PËR SHQIPTARËT

Eurobondi, borxhi 600 milion euro Shqipëria po përgatitet të marrë për herë të katërt një borxh tregtar. Eurobondi i kërkuar prej qeverisë, është 600 milion euro. Ekspertët thonë se, nëse…

MONITOR EKONOMI 16. PARATË E “PISTA” RRISIN ÇMIMET E APARTAMENTEVE NË SHQIPËRI.

Pas tërmetit, tregu i pasurive të paluajtshme ka pësuar rritje çmimesh. Taksat bashkiake të shtuara, por dhe cilësia e përmirësuar e ndërtimeve, ka bërë që metrat katror të një apartamenti…

MONITOR EKONOMI 15. QUMËSHT SHQIPTAR APO SERB? BLEGTORIA DREJT “SHTERIMIT”

Pjesa e parë Bujqësia shqiptare po vuan prej politikave mbështetëse të qëndrueshme. Blegtorët për vitin që lamë pas, u njohën me ndryshimin e skemës subvencionuese, atë të 10 lekëve për…

Ikin punonjësit shqiptarë, zëvendësohen nga afrikanët e aziatikët

Sipas agjencive të punësimit çdo muaj hapen kontrata të reja me kompani, të cilat do të sjellin punëtorë nga Afrika dhe Azia. Ata nuk kanë shumë pritshmëri page kur vijnë…

EUROBONDI I RI, BORXH I SHTUAR PËR SHQIPTARËT

Shqipëria po përgatitet të marrë për herë të katërt një borxh tregtar. Eurobondi i kërkuar prej qeverisë, është 600 milion euro. Ekspertët thonë se, nëse kjo hua merret për të…