Mustafa: FMN 100 milionë euro, falë menaxhimit korrekt të financave

15/03/2017 9:22 AM 0 komente
TEMA TE NGJASHME:

Kryeministri i vendit, Isa Mustafa, ka përshëndetur ndihmën që do të akordojë Fondi Monetar Ndërkombëtar për Kosovën.

FMN-ja, sipas Mustafës, i ka distribuuar 100 milionë euro buxhetit të Kosovës, duke marrë në konsideratë disiplinën, korrektësinë dhe menaxhimin shembullor të financave nga Qeveria e Kosovës.

“Ky është si rezultat i koordinimit ndërmjet institucioneve dhe menaxhimit të mirë të disa proceseve shumë të ndjeshme që u përmbyllën suksesshëm, me mirëkuptimin dhe kontributin e të gjithëve”, ka shkruar në Facebook, Mustafa.

Postimi i plotë:

“Sot, Bordi i FMN-së, duke marrë në konsideratë disiplinën, korrektësinë dhe menaxhimin shembullor të financave nga Qeveria e Kosovës, ka distribuuar 100 milionë euro për Buxhetin e shtetit të Kosovës, që shkojnë në mbështetje direkte buxhetore.
Pas rishikimit të programit, FMN-ja ka konkluduar se të gjitha kushtet në kuadër të programit janë plotësuar nga ana e institucioneve të Kosovës.
Përtej përfitimit të konsiderueshëm dhe shumë të vlefshëm financiar, ky vlerësim është dëshmi për partnerët tanë ndërkombëtarë për kredibilitetin, aftësinë dhe potencialet tona qeverisëse.
Kjo e arritur është rezultat i koordinimit ndërmjet institucioneve dhe menaxhimit të mirë të disa proceseve shumë të ndjeshme që u përmbyllën suksesshëm, me mirëkuptimin dhe kontributin e të gjithëve.
Qeveria e Kosovës është e përkushtuar që të çoj përpara proceset vitale për shtetin, në partneritet me SHBA-në dhe vendet tjera mike si dhe me organizatat ndërkombëtare euroatlantike dhe më gjerë./Telegrafi/

 

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of