Në rënie të vazhdueshme prodhimi gjerman

08/01/2020 9:39 AM 0 komente

Prodhimi gjerman papritur ra në nëntor, duke shtuar shenja se ekonomia më e madhe e Evropës është ende duke luftuar për të kapërcyer rënien e saj më të madhe industriale në një dekadë.

Porositë ranë 1.3%, rënia më e madhe që nga korriku dhe kundërshtoi vlerësimet për një fitim prej 0.2%. Rënia është nxitur kryesisht nga kërkesa e ulët e huaj për mallra për investime, ndërsa produktet e konsumit stanjuan.

Ndërsa të dhënat mujore janë të paqëndrueshme, ato pasqyrojnë vështirësinë që fabrikat gjermane përballen me daljen e një rënieje thuajse një vjeçare, pasi ato ndikohen me pasiguri: përfshirë luftën tregtare të SHBA-Kinë dhe daljen e planifikuar të Britanisë nga Bashkimi Evropian.

Një rënie e mëparshme në tetor u rishikua në një përfitim të vogël, duke rezultuar në një përmirësim të përgjithshëm në dy muajt deri në nëntor krahasuar me gusht dhe shtator.

Bundesbank thotë se ekonomia e Gjermanisë ndoshta ka ngecur në tremujorin e katërt, me pak shenjë të një reagimi të shpejtë së shpejti dhe rritja është parashikuar të mbetet nën 1% këtë vit. Sondazhet ekonomike në dhjetor treguan se prodhimi i vendit u përkeqësua dhe sektori privat në tërësi mezi po zgjerohej, ndërsa humbjet e vendeve të punës u rritën.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of