Nëntori, paga më të larta në SHBA

09/12/2014 3:34 PM 0 komente

Nëntori shënoi pagën më të lartë mujore që nga janar 2012. Plus, shkalla e papunësisë ishte e pandryshuar në 5.8% në nëntor – edhe një herë, nivelin më i ulët që nga viti 2008.

Sipas Raportit të fundit të optimizmit të biznesit të vogël nga Federata Kombëtare e Pavarur Biznes, punët e mira në Amerikë janë ende në numra të ulët.

Dyzet e pesë për qind e të anketuarve kanë raportuar “pak ose nuk ka aplikacione të kualifikuara” për pozicionet që ata ishin duke u përpjekur për të mbushur përqindje kjo e pandryshuar nga tetori 2014. Ky numër ka qenë vazhdimisht më i lartë që nga viti 2009.

Përveç kësaj, 21 % e firmave raportuan ndryshime kompensim aktuale në tre muajt e fundit, deri nga tetori që ishte 19 %. Ky numër është gjithashtu është me trend në rritje prej krizës financiare.

Dhe ndërsa shitjet janë ende një nga shqetësimet më të mëdha për bizneset e vogla, edhe shitjet janë në rënie.
Ndryshimi në drejtim të cilësisë së punës duke u bërë problemi më i rëndësishëm për më shumë punëdhënësit sugjeroi se shqetësimet ekonomike janë zhvendosur nga kërkesa e dobët të furnizimi i shtrënguar.

Dhe e gjithë kjo tregon për paga më të larta për punëtorët e Amerikës, sipas grafikut të mëposhtëm, siç raporton Business Insider.

screen shot 2014-12-09 at 8.19.44 am

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of