Nis ‘sezoni’ i gazit në Evropë me çmime më të shtrenjta

01/10/2018 10:16 AM 0 komente

Konsumatorët e Europës mund të mos e dinë akoma, por ata janë duke penguar nga kalimi në energji më të pastër.

Ardhja e tetorit shënon ditën e parë të dimrit në botën e tregtimit të gazit natyror. Çfarë është e pazakontë këtë vit është se çmimet e shitjes me shumicë janë tashmë pranë niveleve më të larta në një dekadë – madje edhe para se pikës më të ftohtë të sezonit. Këto kosto në rritje janë vendosur për të rritur çmimin  të ngrohjes së shtëpive dhe pushtetit të kësaj industrie, e cila tashmë është nën vëzhgim nga politikanët në Londër dhe Berlin.

Rritja vjen nga përpjekjet e politikanëve evropianë për të rritur ‘ndëshkimet’ për djegien e qymyrit në të njëjtën moment kur Kina tërheq më shumë lëndë djegëse të pastra, për të pastruar qiejt e saj ‘të ndezur’. Kjo do të thotë gjeneratorë me gaz, importues aziatikë të gazit të lëngshëm natyror dhe depot e magazinimit në Evropë ende të ripërtëritshme pas dimrit të ashpër të vitit të kaluar, të gjitha konkurrojnë për të njëjtat furnizime.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of