Një vit nga portabiliteti barten 70 mijë numra celularë

14/06/2012 3:32 PM 0 komente

Gazeta “Mapo”/Me përfundimin e 12 muajve nga fillimi i portabilitetit të numrit, sasia e numrave të bartur ka arritur në një shifër të lartë prej rreth 70 000 bartjesh, njofton AKEP. Vihet re se rritja e konkurrencës vazhdon dhe numri i abonentëve të cilët kanë përfituar është rritur ndjeshëm. Kjo tregohet edhe me numrin e lartë të bartjeve gjatë çdo muaji. Portabiliteti ose bartshmëria e numrit personal të celularit do të thotë që një klient i një operatori celular Vodafone, AMC, Eagle, Plus, nëse i pëlqen shërbimi i një operatori tjetër mund të ndërrojë operatorin, por duke e ruajtur numrin e tij. Pra, me portabilitetin numri nuk është më pronë e një operatori. Kalimi nga një operator në tjetrin kryhet brenda 2 ditësh, pa shpenzime për përdoruesin.

 

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of