Nuk ka kohë për vetëkënaqësi në koston e jetesës

08/03/2015 9:00 AM 0 komente

Shtrëngimi i fundit në standardet e jetesës ka qenë më i gjati në përvojën e këtyre 100 viteve të fundit, por të ardhurat mesatare familjare janë më në fund aty ku ata ishin para krizës financiare, sipas hulumtimit të Institutit Amerikan për Studime Fiskale.

Sipas tij, të ardhurat reale për njerëzit në moshë pune mbeten poshtë nivelit të tyre të 2007-08: vetëm mbi-moshën gjashtëdhjetë janë më mirë këtë vit, se para rrëzimit për shkak të indeksimit të pensioneve.
Gjithkush e di se sistemi bankar në botë ka filluar të kapitullojë në 2008 dhe është e kuptueshme se pasojat ishin relativisht të mëdha.

Tani rikuperimi ka marrë rrugën e duhur, përfitimet e strategjisë ekonomike të Qeverisë janë të dukshme. Nivelet e punësimit janë në një rekord të lartë, inflacioni mbetet i ulët, normat e interesit janë të qëndrueshme dhe, tani, të ardhurat janë në rritje përsëri.

Vërtetë, financat publike të mbetet në një gjendje të mjerë, por deficiti do të kishte qenë më i lartë ende. Votuesit së shpejti pritet se do të përqendrojnë vëmendjen e tyre në zgjedhje. Çdokush mendon se duke lënë pas prioritetin e punës nga një parti e caktuar, ka qenë një mënyrë e gabuar që ka ndikuar negativisht në ekonominë vendase dhe që meriton mbështetje dhe përparësi.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of