BE, numër i ulët i fermerëve të rinj në moshë

20/07/2018 9:18 AM 0 komente

Ka rreth 10.3 milion njerëz që punojnë si menaxherë fermash në BE në vitin 2016. Mosha mesatare e fermerëve është shumë më e vjetër se më parë: 32% e menaxherëve të fermave në BE ishin 65 vjeç ose më shumë. Vetëm 11% e menaxherëve të fermave në BE ishin fermerë të rinj nën moshën 40 vjeçare, raporton EUROSTAT.

Fermerët e rinj ishin veçanërisht të paktë në Qipro (3.3% e të gjithë menaxherëve të fermave), Portugali (4.2%) dhe Mbretërinë e Bashkuar (5.3%). Ato ishin më të zakonshme në Austri (22.2%), Poloni (20.3%) dhe Sllovaki (19.0%).


Megjithatë, menaxherët më të rinj të fermave priren të kenë ferma më të mëdha në aspektin e zonës, blegtorisë dhe prodhimit standard, se ato më të vjetër (mbi 65 vjeç).

Profesioni i fermerëve dominohet nga meshkujt, me vetëm tre në dhjetë (29%) menaxherë të fermave të BE-së që janë gra. Përqindja e menaxherëve të fermave të reja që ishin femra ishte më e ulët (23%).

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of