NVM-të në Rumani mund të aplikojnë për grante investimi deri në 200 mijë euro

05/01/2021 3:53 PM 0 komente

Sesioni i thirrjes për grante investimesh kushtuar NVM-ve rumune filloi më 3 dhjetor, sipas një raporti nga Romania-Insider.

Marrësit e kualifikuar mund të marrin financim shtetëror nga 50,000 deri në 200,000 euro për projekte investimi. Buxheti i përgjithshëm i alookuar për grantet e investimeve arrin në 350 milionë euro.

Ndryshe nga kategoritë e tjera të granteve për sipërmarrësit, si mikrograntet 2,000 euro dhe grantet e kapitalit të punës, kur në orët e para aplikimet kishin arritur në disa mijëra, për grantet e investimit, në dy orët e para të hapjes së seancës, vetëm 210 kompani ishin regjistruar në platformën e Ministrisë së Ekonomisë.

Sidoqoftë, shpërndarja e mikrogranteve dhe granteve të kapitalit të punës ndoqi parimin “ata që vijnë të parët, marrin të parët shërbimin”, ndërsa procesi i përzgjedhjes së granteve të investimeve bazohet në arritjen e pikëve.

NVM-të rumune mund të aplikojnë për grante investimesh deri më 29 janar 2021. Grantet do të shpërndahen deri më 31 dhjetor 2023, sipas Ministrisë së Ekonomisë.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of