Pajisja me siguracionin e makinës te sportelet e Drejtorisë të Transportit, përfundon sot afati për kërkesat e kompanive

18/11/2020 10:00 AM 0 komente

Kompanitë e sigurimit të detyrueshëm të automjeteve rrugore kanë afat deri sot të dorëzojnë në Drejtorinë e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor (DPSHTRR) kërkesën për marrje me qira të ambienteve në sallat e shërbimit.

Më 18 nëntor përfundon afati për dorëzimin e kërkesave nga kompanitë e sigurimit që kërkojnë të ofrojnë shërbimin e tyre për siguracionin e makinave, brenda drejtorive rajonale.

Në kërkesën për shprehje të interesit të publikuar nga Ministria e Energjetikës dhe Infrastrukturës theksohet se dhënia e ambienteve me qira për kompanitë e sigurimit bëhet në kuadër të reformës të derregullit dhe parimit One-Stop Shop, për uljen e informalitet dhe të kostove.

“Qëllimi i këtij bashkëpunimi synon uljen e informalitetit, burokracive, ndërmjetësimit informal dhe rritjen e sensibilizimit qytetar për finalizimin në  një  sportel  të vetëm, të gjithë  procedurës për formalizimin e qarkullimit të mjetit në rrugë.

Uljen e barrës financiare ndaj qytetarëve për marrjen e këtij shërbimi, pasi në kuadër të reformës së derregullimit, DPSHTRR-ja siguron vetë nëpërmjet sistemit informatik gjithë të dhënat korrekte për dokumentacionin e mjetit, debitë ndaj tij si vërtetim për taksa etj,  konfirmim në interpol, konfirmim nga RBS, regjistrim për herë të parë dhe/ose regjistrim për ndryshim pronësie etj.

Angazhimin  maksimal,  për realizimin e planit  të  veprimit  me  prioritet  shërbimin efektiv  ndaj  qytetarit,  ngarkuar nga Kryeministri, për çdo shërbim që ka  lidhje me mjetin, me   sigurinë e qytetarëve që janë subjekt i marrjes së shërbimeve të DPSHTRR-së, si dhe me kontributin në buxhetin e shtetit shqiptar”, citohet në dokumentet e Ministrisë të Infrastrukturës.

Ministria e Infrastrukturës shpjegon se ofrimi edhe i këtij shërbimi në sportelet e drejtorive rajonale të transportit kursen kohën për qytetarët, të cilëve u mundësohet finalizimi i procedurave për mjetin para daljes në qarkullimin, në një sportel. Marrja e ambienteve me qira nuk është e detyrueshme për kompanitë e sigurimit dhe paraqitja e kërkesës bëhet në vullnetin e tyre të lirë./D.Azo

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of