Pas Serbisë dhe Maqedonisë, Draxlmaier i Gjermanisë hap fabrikën e pjesëve të makinave në Moldavi

29/08/2019 9:34 AM 0 komente

Prodhuesi gjerman i pjesëve të automjeteve Draxlmaier hapi një fabrikë 30 milion euro (33.3 milion dollarë) në zonën ekonomike Cahul në Moldavi, e treta e saj në vend.

Më shumë se 1.500 njerëz do të punësohen në fabrikën e re, e cila do të prodhojë sisteme kabllo elektrike për makina, raporton SeeNews.

Zona e prodhimit të uzinës do të tejkalojë 17,000 metra.

“Numri i punonjësve do të rritet në vitet e ardhshme, gjë që do të na lejojë të kryejmë projekte të tjera,” tha kreu i operacioneve për Evropën Lindore të Draxlmaier, Kai Mussman.

Kompania tashmë operon dy impiante të sistemeve kabllovikë në qytetin verior të Baltit. E para u ndërtua në vitin 2009 dhe e dyta u hap në 2011 pas një investimi 30 milion euro. Rreth 3.500 punonjës punojnë në të dy fabrikat.

Draxlmaier, i themeluar në vitin 1958, aktualisht ka më shumë se 60 fabrika në 20 vende dhe një staf prej 55,000.

Diku tjetër në Evropën Juglindore (EJL), kompania është e pranishme në fqinjin e Moldavisë, Rumaninë, në Serbi dhe në Maqedoni.

 

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of