Pemët më të bukura të Krishtlindjeve në botë për vitin 2019

11/12/2019 12:35 PM 0 komente

Një shëtitje në botën më të gëzueshme se kurrë, që tregon shpirtin e traditave lokale. Nga sheshet kryesore nëpër botë deri tek oborri i Mbretëreshës Elisabetta, në kështjellën Windsor

Nëse shihni pemët e Krishtlindjeve më të bukura në botë, ju mund të kuptoni shumë mbi atë vend dhe kulturën e tij. Ka pemë tradicionale, të tjera që bëjnë bujë. Një udhëtim nga Shtëpia e Bardhë në Uashington tek Kështjella Windsor në oborrin e Mbretëreshës Elisabetta, por ky është mbi të gjitha një udhëtim nëpër sheshet kryesore nëpër botë.

Ka pemë të zbukuruara me drita (më të qëndrueshme) dhe të tjera që kanë lindur nga puna e artistëve krijues; për shembull në Ullapool, një vend në Skoci, ku pema është ndërtuar duke vendosur gjeometrikisht qindra rrjeta për të peshkuar gaforre dhe karkaleca, e cila është një traditë e vendit.

Në Palm Spring në Florida, pema e madhe e Krishtlindjeve është bërë vetëm me rërë, duke të sjellë ndër mend rëndësinë e ruajtjes dhe mbrojtjes së mjedisit.

Milano

Foto: Getty Images

Pema e re ekologjike dhe teknologjike e Krishtlindjeve në Piazza Duomo në Milano.

Pragë

Pema në Sheshin e Qytetit të Vjetër në Pragë, Republika Çeke

Vilnius

Foto: Getty Images

Pema skenografike me drita përpara Katedrales e Vilnius në Lituani.

Romë

Foto: Getty Images

Pema në Piazza Venecia në Romë quhet ende Spelaçhio, por prej saj veç emri ka mbetur.

Palm Beach

Foto: Getty Images

Quhet “Sandi” pema e Krishtlindjeve, 35 këmbë e gjatë dhe 700 tonë në West Palm Beach në Florida. Ajo është pjesë e Holiday in Paradise, një fushatë që synon të sjellë ndërgjegjësim për plazhe dhe oqeane më të pastër dhe më shumë vëmendje ndaj përpjekjeve për të mbrojtur burimet natyrore në Florida.

New York City

Pema e Krishtlindjeve shumëngjyrëshe në Rockfeller Center në New York City

Windsor

Foto: Getty Images

Anëtarët e oborrit të Royal Collection Trust ndërkohë që vënë zbukurimet e fundit në Pemën e Krishtlindjeve 15 këmbë në sallonin Crimson në Kështjellën Windsor në Bershire.

Ullapool

Gordon Wink ndodhet nën Pemën e Krishtlindjeve 16 këmbë e gjatë në Portin e Ullapool, Skoci. Përbëhet nga 340 rrjeta peshkimi për të kapur karkaleca dhe gaforre.

Betleheme

Foto: Getty Images

Pema në Manger Square pranë Kishës së Lindjes, e cilësuar si vendi i lindjes së Jesu Krishtit në qytetin e Betlehemit në Palestinë.

Qyteti i Vatikanit

Pema në Sheshin Shën Pjetri, në Vatikan

Torino

Pema e Krishtlindjeve në Torino në Piazza San Carlo

Moskë

Foto: Getty Images

Pema e Krishtlindjeve e lartë 20 metra dhe një tërësi pemësh sheshin “Manezhnaya” në Moskë. Dekorimi është pjesë e festivalit “Journey to Christmas”

Ankara

Foto: Getty ImagesPema e Krishtlindjeve në Ankara, Turqi.

Milano

Foto: Getty Images

Pema Swarowsky në Galerinë Vittorio Emanuele II në Milano është e famshme – përbëhet nga mijëra kristale.

Berlin

Foto: Getty Images

Pema e Krishtlindjeve në Portën e Brandeburgut, Berlin, Gjemani,

Lisbona

Pema e madhe e Krishtlindjeve në “Praca do Comercio” në Lisbonë, Portugali.

Uashington

Foto: Getty Images

Zbukurimet për Krishtlindje në Shtëpinë e Bardhë.

Nju Jork

Pema e Krishtlindjeve Macy, pjesë e paradës së përvitshme (e 93-ta) të Ditës së Falënderimeve në Nju Jork. Është një pemë e gjallë (e animuar me fëmijë) dhe muzikore (me fëmijët që këndojnë)
Foto: Getty Images

Strasburg

Pema e Krishtlindjeve në tregun kryesor të Krishtlindjeve në Strasburg, Francë

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of