Përfundon ndërtimi i linjës ndërkufitare të gazit serbo-hungarez

06/07/2021 2:23 PM 0 komente

Kompania shtetërore serbe e gazit natyror Srbijagas dhe operatori kombëtar i rrjetit të transmetimit të gazit hungarez FGSZ kanë përfunduar ndërtimin e linjës ndërkufitare të transmetimit të gazit natyror, që do të lejojë eksportet përmes tubacionit TurkStream të financuar nga Gazprom i Rusisë.

“Ne tashmë mund të themi se nga 1 Tetori, ne do të jemi në gjendje të transportojmë sasitë e para të gazit tranzit në Evropën Qendrore përmes Serbisë. Për të arritur këtë, shumë detaje teknike dhe rregullatore duhej të zgjidheshin në Bruksel, në Komunitetin e Energjisë dhe me organet rregullatore kombëtare, dhe ne e bëmë atë me shumë sukses, “tha menaxheri i përgjithshëm i Srbijagas, Dusan Bajatovic, në një deklaratë.

Sipas planit të investimeve, linja e gazit do të ketë një kapacitet vjetor për të mbajtur 6 miliardë metra kub gaz në vit i cili do të arrihet më 1 tetor 2021, tha FGSZ në qershor 2020.

Në dhjetor 2019, Serbia përfundoi vendosjen në territorin e saj të rreth 400 km të tubacionit TurkStream për tranzitin e gazit natyror në Europë nga Turqia përmes Bullgarisë, Serbisë dhe Hungarisë.

Vendi mori sasitë e para të gazit natyror përmes Bullgarisë në dhjetor të vitit 2020. Serbia do të marrë 13.88 miliardë metra kub gaz në vit përmes tubacionit, tha Bajatoviç.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of