Përfundon rreth 90% e seksionit të autostradës Smokovac-Matesevo në Malin e Zi

07/07/2020 4:31 PM 0 komente

Mali i Zi ka përfunduar 89% të të gjitha punëve ndërtimore në seksionin Smokovac-Matesevo të një autostrade të planifikuar, e cila do të lidhë qytetin port Bar me kufirin me Serbinë, tha qeveria.

Ndërtimi i 16 tuneleve përgjatë seksionit ka përfunduar plotësisht dhe ndërtimi i urave ka përfunduar në 91%, tha qeveria në një deklaratë të enjten.

Qeveria po përgatit ndërtimin e pjesëve Matesevo – Andrijevica dhe Smokovac – Farmaci të autostradës nën një model partneriteti publik-privat.

Në nëntor 2018, qeveria malazeze aplikoi një kredi prej 54.6 milionë eurosh (61.3 milionë dollarë) për ndërtimin e seksionit Matesevo – Andrijevica, i cili përfaqëson 20% të kostos totale të projektit. Një 20% shtesë do të sigurohet përmes një kredie nga Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (EBRD), dhe 60% do të sigurohet nga partnerët privatë.

Smokovac-Metesevo është ndërtuar nga Korporata e Rrugëve dhe Urave e Kinës (CRBC). Afati fillestar për përfundimin e projektit është 30 shtatori, por sipas raporteve të mediave malazeze, kompania kineze aplikoi muajin e kaluar për zgjatjen e saj për shkak të krizës së koronavirusit. Gjithsej 1,080 punëtorë u punësuan për ekzekutimin e projektit, përfshirë 460 shtetas kinezë.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of