Video News Monitor

Po Ikiiin!

27/07/2019 9:40 AM 0 komente

Një valë e re emigracioni që përfshin të arsimuarit po përforcohet më shumë këtë vit, si pasojë i dekurajimit nga zhvillimet e brendshme dhe lehtësive në procedurat e emigracionit nga Gjermania, të cilat kanë hyrë në fuqi së fundmi. Një anketë që po kryhet aktualisht në këtë kategori gjeti se, punonjës në pozicione drejtuese në industrinë bankare, kompani të mëdha në vend, kanë dhënë dorëheqjen më qëllim emigracioni, jo për arsye ekonomike. Bizneset po kërkojnë punonjës jashtë vendit, ndërsa sistemi arsimor në vend po përshtatet për nevojat e emigrimit. Sektorët e biznesit që po zbrazen nga punonjësit dhe përvojat rajonale dhe shqiptare për të zbutur pasojat.
lexoni

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of