Pr.ligji i ri, eliminohet licencat për tregtimin e disa pjesëve të mjeteve rrugore

19/11/2018 10:00 AM 1 koment

Një projektligj i ri, diskutimi i të cilit do të nisë nga viti i ardhshëm, propozon shfuqizimin e licencave për disa pjesë të caktuara të mjeteve rrugore me/ pa rimorkio, sipas specifikimeve të mëposhtme. Bëhet fjalë për “Tregtimi i pjesëve të këmbimit të mjeteve rrugore me motor dhe/ose të rimorkiove”, me kodin VII.3.B.3, “Tregtimi i pjesëve të këmbimit të mjeteve rrugore me motor dhe ose të rimorkiove të autorizuara nga prodhuesi”, me kodin VII.3.B.3, “Agjenci që trajtojnë praktikat e qarkullimit të mjeteve me motor dhe/ose të rimorkiove”, me kodin VII.3.B.4.

Me shfuqizimin e këtyre licencave, argumenton pr.ligji, ushtrimi i veprimtarive të tregtimit të pjesëve të këmbimit të mjeteve rrugore me motor dhe/ose të rimorkiove; tregtimit të pjesëve të këmbimit të mjeteve rrugore me motor dhe ose të rimorkiove të autorizuara nga prodhuesi dhe agjencive që trajtojnë praktikat e qarkullimit të mjeteve me motor dhe/ose të rimorkiove do të jenë të lira.

Ndërkohë, ky projektligj parashikon se tashmë ushtrimi i veprimtarisë së një agjencie kryhet nga subjekte në përputhje me dispozitat e këtij ligji. Subjektet duhet të kenë të regjistruar në regjistrin tregtar si objekt të veprimtarisë së tyre trajtimin e praktikave të qarkullimit të mjeteve me motor. Gjithashtu, ushtrimi i veprimtarisë së shitblerjes, të ndërmjetësimit, të autoriparimit për mjetet rrugore me  motor  dhe  rimorkiot,  të  autorizuara  nga  prodhuesi  i  tyre,  kryhet  nga subjektet juridike,   në përputhje me dispozitat e këtij ligji dhe që kanë të regjistruar në regjistrin tregtar, si objekt të veprimtarisë së tyre, ushtrimin e këtyre veprimtarive.

Projektligji , i hartuar  nga  strukturat  përkatëse  teknike  të  Ministrisë  së Infrastrukturës dhe Energjisë, nuk ka efekte financiare në buxhet.

Në relacion shpjegohet se me anë të këtyre ndryshimeve synohet të arrihet për këto biznese në treg:

  1. a) reduktimi i barrierave administrative;
  2. b) liberalizimi i tregut;
  3. c) përmirësimi i mëtejshëm i klimës së biznesit.

 

1
Komente

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Neri Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Neri
Guest
Neri

Ligji me absurd qe vetem ne shqiperi ekziston. Te duhet nje inxhinier qe te sheses pjese kembimi.Mbasi u ngopen me gjoba bizneset dhe leket per ato provimet e aftesimit profesional , U kujtuhan ta heqin.

Keto jane letsimet per biznes qe ben qeveria jone , masi i vendos vete dhe pastaj i heq , Dhe e quan si letesim . Vajmedet ne cfar vendi rrojme