BE pritet të miratojë heqjen e barrierave ndërkombëtare për blerjet në internet

25/05/2016 10:53 AM 0 komente

BE pritet të shpallë sot propozimet e saj për të hequr barrierat ndërkombëtare për blerjet në internet, si dhe të detyrojë Netflix dhe Amazonë që të pranojë tarifat për filmat dhe programet televizive europiane.

Plani është si vijim i hapave që Brukseli ka ndërmarrë për të krijuar një treg të përbashkët dixhital, në të cilin 500 mln njerëzit e BE-së nuk do të bllokohen më nga blerja e të mirave dhe shërbimev, më lirë më shumë gjasa, jashtë përmes internetit.

Kritikët gjithsesi kanë deklaruar se nuk janë dakord me kushtin që BE do u vendosë Neflix, që 20 % të përmbajtjes së tyre do ua kushtojnë programeve europiane, shkruan Business Insider.

Megjithatë, ky plan masash pritet që të kalojë njëherë në votim nga 28 vendet pjesëmarrëse dhe Parlamenti europian.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of