Prodhimi industrial bullgar shënon rënie për muajin e tretë radhazi

22/10/2019 10:16 AM 0 komente

Prodhimi industrial në Bullgari shënoi rënie për muajin e tretë radhazi në gusht, të dhëna të publikuara nga Instituti Kombëtar i Statistikave. Prodhimi industrial ra me 1.3% nga viti në vit në gusht, pas një rënie prej 1.0% në korrik.

Prodhimi i furnizimit me energji elektrike, gaz, avull dhe ajër të kondicionuar ra me 4,6%, ndërsa prodhimi i minierave dhe guroreve ra 1.3%. Në bazë mujore, prodhimi industrial ra me 0,1% në gusht, pas një rritje prej 0.7% në muajin e kaluar.

Të dhënat e ndara nga zyra e statistikave treguan se shitjet me pakicë u rritën 2.0% nga viti në vit në gusht, pas një rritjeje prej 3.8% në korrik.

Në baza mujore, shitjet me pakicë ranë 0.3% në gusht, pasi një rritje prej 0.7% në muajin paraardhës.

 

/Reuters

 

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of