Prodhimi industrial gjerman bie teksa perspektiva ekonomike ulet

07/06/2019 10:03 AM 0 komente

Prodhimi industrial gjerman ra në nivelin më të ulët prej pothuajse katër vitesh në prill dhe Banka Qendrore e vendit dha një vlerësim të zymtë, duke theksuar një rënie të vazhdueshme në ekonominë më të madhe të Evropës.

Fabrikat gjermane janë në qendër të ngadalësimit të Evropës, pasi tensionet tregtare, shitjet e dobëta të makinave dhe kërkesa globale e zbehur, peshojnë mbi eksportet. Rënia e prodhimit prej -1.9% ishte më e madhja që nga gushti 2015 dhe ndjek një sondazh këtë javë, duke treguar se prodhimi ndoshta ka vazhduar të jetë kontraktohet edhe në maj.

Kjo është shqetësuese për politikëbërësit e Bankës Qendrore Europiane, të cilët druajnë se dobësia e prodhimit do të përhapet në zona të tjera të ekonomisë së eurozonës, ku sektori i shërbimeve deri tani ka mbështetur kërkesën.

/Bloomberg News

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of