Projekti i BE për sipërmarrjet sociale, afati i aplikimit për fondin 20.6 mijë euro deri më 4 shkurt

13/01/2020 2:00 PM 0 komente

Është hapur zyrtarisht thirrja e fundit për grante, në kuadër të skemës së granteve të projektit EMBRACE – Modele Sipërmarrjeje që Ndërtojnë Marrëdhënie dhe Ekonomi Krijuese” për këtë vit. Ky projekt i financuar nga organizata italiane Project Ahead dhe Bashkimi Evropian, nëpërmjet Delegacionit të Bashkimit Evropian në Shqipëri, u ofron mundësi të gjithë OJF për të aplikuar për fondin deri në 20.6 mijë euro.

Sipas njoftimit të autoritetit kontraktues, nëpërmjet kësaj thirrjeje do të financohen deri në 3 projekte, kohëzgjatja e zbatimit të granteve është minimumi 9 muaj dhe maksimumi 12 muaj, buxheti total i projekt propozimeve për çdo grant të kërkuar nëpërmjet kësaj thirrje duhet të jetë minimumi 3000 euro dhe maksimumi 7000 euro.

Projekti EMBRACE – Modele Sipërmarrjeje që Ndërtojnë Marrëdhënie dhe Ekonomi Krijuese”, synon të kontribuojë në zhvillimin e ekonomisë sociale që nxit zhvillimin gjithëpërfshirës në vend. Objektivi Specifik i kësaj Thirrje për Projekt Propozime është: Mbështetja e ngritjes dhe zhvillimit të ideve të reja të sipërmarrjes sociale ose fuqizimi i ideve ekzistuese, të cilat kontribuojnë në përfshirjen sociale, përmes integrimit dhe punësimit, dhe zhvillimit ekonomik të komunitetit lokal.

Kush mund të aplikojë?

Të gjitha organizatat e shoqërisë civile që plotësojnë kriteret e vlefshmërisë të përcaktuara në Udhëzuesin për Aplikantët dhe që kanë për objekt të aktivitetit të tyre zhvillimin socio-ekonomik të komuniteteve lokale, mobilizimin e punës dhe ekspertizën e burimeve lokale, kohezionin social, lidhjen e njerëzve me komunitetin, integrimin dhe punësimin, veçanërisht të njerëzve me aftësi të kufizuar.

Në një intervistë të mëparshme për Monitor nga ambasadori i BE-së, z. Luigi Soreca, ai theksoi se projekte të tilla si EMBRACE, “Gratë në zonat malore” dhe “Mbështetje për ndërmarrjet sociale modele të shoqërisë civile” japin mbështetje konkrete dhe të prekshme për veprimet e ndërmarra nga organizatat e shoqërisë civile që aplikojnë teknika biznesi në partneritet me sektorin privat. “Unë besoj se këto lloje projektesh janë kritike për qëndrueshmërinë e ofruesve të shërbimeve dhe ekziston një nevojë e fortë për ta përmirësuar më tej mjedisin ligjor dhe fiskal për financimin e këtyre nismave në vend. Ne do ta vazhdojmë, gjithashtu, mbështetjen tonë në këtë drejtim.”-bëri me dije z. Soreca.

 

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of