Pse ‘lufta’ e Klimës në BE është në rrezik nga ana financiare?

26/12/2019 9:22 AM 0 komente

Lufta kundër ndryshimit të klimës përfshin më shumë sesa turbina të forta me erë dhe makina sportive elektrike me shkëlqim. Lufta përfshin gjithashtu duke atë të rregullave financiare.

Bashkimi Evropian po zbaton qëllime mjedisore në standarde për bankat, menaxherët e parave dhe siguruesit, me shpresën që të drejtojë triliona euro për të financuar një rishikim rrënjësor të ekonomisë së rajonit.

Skeptikët paralajmërojnë se disa prej ndryshimeve mund të çojnë në humbje spektakolare, në vend të synimit.

Dhe një mosmarrëveshje për të përfshirë energjinë bërthamore midis investimeve që konsiderohen si të gjelbërta, tregon se sa të afërta mund të jenë edhe disa përpjekje që duken teknike.

Pse po ndodh kjo?

BE është e angazhuar të përmbushë objektivat e Marrëveshjes së Parisit, dhe me liderët e rinj që vetëm marrin postet e tyre, ambiciet e saj janë më të larta se kurrë.

Në njoftimin e saj të parë të madh politik, Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen prezantoi planin e saj për ta kthyer Evropën në kontinentin e parë në botë pa risqe në klimë. Transformimi i gjerë ekonomik që është i nevojshëm për të arritur këtë qëllim nuk do të jetë i lirë, dhe rregullatorët kanë pranuar se do të kërkojnë investime të rëndësishme private.

/BLOOMBERG NEWS

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of