Qeveria e Kosovës ndan 200 mijë euro për tërmetin në Shqipëri

28/02/2020 1:43 PM 0 komente

Qeveria e Kosovës ka mbajtur mbledhjen e radhës nën drejtimin e kryeministrit Albin Kurti.

Në këtë mbledhje është marrë vendim që të ndahen 200 mijë euro për Shqipërinë në ndihmë nga dëmi i tërmetit të nëntorit të kaluar.

Kryeministri Albin Kurti Kurti  ka thënë se përveç ndihmave deri të tanishme do të ndahen edhe mjete financiare.

“Republika e Kosovës do të ndihmojë Shqipërinë për atë fatkeqësi të tmerrshme që ndodhi dhe përveç ndihmës deri tanishme ne do ta shoqërojmë edhe me mjete financiare”.

Ministri i Financave dhe Transfereve, Bisnik Bislimi, ka kërkuar që këto mjete të miratohen.

“Sot kam sjellë para jush për ndarjen e mjeteve financiare me një shumë prej 200 mijë euro”, deklaroi ai.

Qeveria e Kosovës po ashtu në këtë mbledhje ka miratuar vendimin për ndarjen e 400 mijë euro për Ministrin e Shëndetësisë.

Ministri i Financave ka deklaruar se këtë mjete financiare do të ndahen për mbrojtjen nga koronavirusi.

Këtë kërkesë e kishte bërë ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, gjatë raportimit para anëtarëve të Komisionit parlamentar për shëndetësi, ka kërkuar 400 mijë euro nga Qeveria e Kosovës në lidhje me mbrojtjen nga koronavirusi.

Ai ka treguar se është përgatitur edhe reparti për izolim në rast të paraqitjes së rasteve me koronavirusin.

“Një nga repartet e Klinikës Infektive është përgatitur për rastet që izolohen që ka 25 shtretër. Varësisht nga nevoja, repartet në SHSKUK edhe mund të zgjerohen”.

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e mbajtur ka shfuqizuar edhe dy vendime të Qeverisë së kaluar për ndryshimin e politikave fiskale për prodhimin e duhanit dhe heqjen e akcizës për prodhuesit vendorë të duhanit.

“Dua të propozoj shfuqizimin e vendimit të qeverisë së datës 11 shtator 2018 për aprovimin e koncept-dokumentit për ndryshimin e politikave fiskale për prodhimin e duhanit në Kosovë si dhe propozimin për shfuqizimin e vendimit të datës 9 tetor 2018. Ky koncept dokument dhe ky vendim e kanë ndryshuar normën e akcizës për cigaret e prodhuara në Kosovë. Ky koncept që ne dëshirojmë të shfuqizohet e ka ndryshuar numrin e akcizës dhe këto nuk janë të drejta. Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë ka kërkuar qe mos të hyjë në fuqi pasi bien në kundërshtim me rregullat”, ka thënë ministri i Financave.

Sipas tij ky vendim i qeverisë Haradinaj e favorizonte një biznes dhe si i tillë ndikonte negativisht.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of