Rama, paketa e ardhshme përfshin bizneset e vogla që nuk u mbyllën, të mëdhatë dhe turizmin

10/04/2020 11:17 AM 0 komente
Kryeministri Rama tha sot paketa e ardhshme përfshin bizneset e vogla që nuk u mbyllën, të mëdhatë dhe turizmin.
Kryeministri shkroi:

-Do të publikojmë fillimjavën e ardhshme, paketën e zgjeruar të mbështetjes financiare, për të lehtësuar drejtëpërdrejtë:
1) Bizneset e vogla që edhe pse nuk u mbyllën gjatë kësaj periudhe, u goditën ndjeshëm në xhiron e tyre si pasojë e luftës, si për shembull agjenci turistike, rrobaqep?si e mobileri të vogla, hidraulikë, elektriçistë, fizioterapi, kancelari, servise makinash e lavazhe të liçencuar, etj., përfshirë edhe shoferët e taksive e të linjave të transportit urban e punonjësit e tyre…
2) Punonjësit e bizneseve të mëdha, që bazuar në listë-pagesat e fundit të ditës së djeshme, figurojnë të goditur nga lufta në vendin e tyre të punës, të cilëve do t’u sigurojmë mjetet e nevojshme financiare të rezistencës për dyzetë ditët vendimtare në vijim – duke mbajtur parasysh se një pjesë e madhe e tyre mund të rikthehen në punë deri në fund të majit dhe se paketa mund të rizgjerohet, sipas dinamikës e nevojave të luftës në 10 ditëshin e fundit të muajit maj;
3) Sektorët e turizmit e të industrisë fason dhe njësitë prodhuese në tërësi.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of