Raporti/ Barazia gjinore në sektorin energjetik do të arrihet në 2090

09/09/2019 10:10 AM 0 komente

Ka një lajm të mirë por njëkohësisht zhgënjyes, për ata që shqetësohen për larminë gjinore në industrinë globale të energjisë, sipas një raporti të ri.

Në anën pozitive, përfaqësimi i grave në bordet e korporatave, në C-suita dhe në rolet e menaxhimit të lartë është duke u përshpejtuar, tha S&P Global në një raport të lëshuar të hënën. Pjesa e grave që mbajnë drejtori ose punë të nivelit ekzekutiv pothuajse është dyfishuar që nga viti 2000 dhe është përkatësisht 15% dhe 13%.

Por mos u emociononi shumë. Bazuar në tendencat aktuale, gratë nuk janë në rrugën e duhur për të mbushur gjysmën e posteve të drejtorëve të ndërmarrjeve energjetike deri në 2058 dhe mendohet ta arrijnë barazinë në 2090. Dhe ata nuk do të arrijnë të barazohen në pozicionet e menaxhimit të nivelit ekzekutiv të C-suite ose ekzekutivit deri në vitet 2090.

Gjetjet e tilla nuk janë shumë befasuese për industrinë e energjisë, ku një kulturë e ‘klubit të vjetër të djemve’ ka mbretëruar prej kohësh. Në krahasim, gratë llogaritnin rreth një në pesë pozicione C-suite në të gjitha korporatat e SHBA, sipas një studimi të vitit 2018 nga McKinsey & Co.

Raporti S&P Global theksoi pabarazitë gjeografike në larminë gjinore. Përqindja e anëtarëve të bordit të industrisë së energjisë dhe menaxherëve të vjetër ishte afër 30% në Zelandën e Re dhe më e lartë se 20% në Norvegji, Francë, Tajlandë, Malajzi dhe Filipine. Japonia, Koreja e Jugut dhe Pakistani ishin me përfaqësim më të vogël se 5%.

Bazuar në hulumtimin e S&P Global Platts Analytics dhe S&P Intelligence Tregut Global, raporti analizoi 799 kompani në 30 vende.

/BLOOMBERG

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of