Renault Scénic

15/07/2019 7:09 PM 0 komente

Pas motorit benzinë 1.3 TCe, gama e modelit francez është pasuruar nga motori i ri 1.7 Diesel Blue dCi, i ofruar në dy furnizime elektrike. Gjithashtu, është në dispozicion edhe për modelin me shtatë vende.

 

Po, Renault po mendon që Scénic të kthehet në një ikonë, i aftë për t’i mbijetuar kohës dhe të mbetet një trend për një kohë të gjatë. Pra, përkundër faktit se modelet minivan po bëhen gjithnjë e më pak të pëlqyer në tregun e sotëm, Lozenge vazhdon të besojë në të, që prej kohës së futjes së tij në treg: viti 1996, viti i Scénic-ut të parë dhe sot numërohen mbi 5 milionë njësi të prodhuara.

Sot, pothuajse tre vjet pas lançimit, modeli i fundit, i cili përcjell një frymë inovative falë rrotave 20 inç, si standard, është pasuruar nga një turbodiesel i njëjtë me markën Nissan, katër cilindra 1.7 Blue dCi 120 dhe 150 kuaj fuqi, të cilat gjithashtu mund të implimentohen në Grand Scénic, versioni me shtatë vende. Një lloj kompensimi i benzinës 1.3 TCe, e prezantuar në vitin 2018 dhe e propozuar në 115, 140 dhe 160 kuaj fuqi. Kabina e automjetit është konfirmuar gjithashtu: një hapësirë e gjerë dhe modulare, si dhe panorama e ofruar është fantastike falë xhamave të mëdhenj të vendosur në makinë.

 

Përforcim pa u nxituar

Turbodiesel i ri, në furnizimin më të vogël të energjisë elektrike, e bën shpërndarjen së saj në mënyrën më të mirë: nuk ka detaje të mprehta dhe as vrima të bezdisshme përgjatë harkut të përdorimit. Gryka e siguruar nga 300 Nm e çiftit të rrotullimit të motorit është fuqizuar tashmë në 1500 rpm dhe mbetet konstante deri në 2,500, kur motori me katër cilindra fillon të zgjatet deri në 4,000 rpm.

Por pa nxitim, siç tregohet se kërkon 14 sekonda për të shkuar nga 0-100. Versioni prej 150 kf është më agresiv, me 340 Nm konstante prej 1,750 deri 2,750 rpm: pjesa shtesë e kuajve fuqi dhe çiftit të rrotullimit garanton përshpejtim, sidomos në kombinim me dy shpejtësi (0-100 në 10,2 sekonda).

Të dyja variantet e Blue dCi, dallohen nga një sasia e elasticitetit. Gjatë kthesave, Scénic tregon një frymë më të qetë, duke synuar për më shumë komfort: zvogëlimi i shpejtësisë dhe reagimi i menjëhershëm i drejtimit të frenave për një drejtim të qetë, si dhe kutia e shpejtësisë manuale me gjashtë shpejtësi. Suspacioni dhe izolimi i zërit, që mos të ketë tërheqje të shpejtë të ingranazheve. Karakteristikat e sigurisë përfshijnë frenimin automatik emergjent me njohjen e këmbësorëve, sensor në kënde të errëta në pasqyrat e pasme, mbajtjen e korsisë dhe njohjen e sinjalistikës.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of