Video News Monitor

Rënia e call center

19/07/2019 11:29 PM 0 komente

Për shumë vite, kompanitë që operojnë si qendra të thirrjeve telefonike, ishin burimi kryesor i punësimit të të rinjve. Sot, sektori ka hyrë në një fazë tkurrjeje. Kompanitë kryesore, me peshë në punësim, kanë ulur numrin e të punësuarve. Problem po bëhet dhe gjetja e punonjëesve që njohin gjuhën italiane. Flasin Lorenc Goga i Facile.it dhe Olta Qosja e IDS.
lexoni

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of