Rigjallërohen aksionet evropiane

12/01/2016 9:51 AM 0 komente

Aksionet evropiane u rritën teksa fituan prodhuesit e makinave dhe investitorët analizuan vlerësimet pasi treguesi referenc ë i kapitaleve t ë rajonit njoftoi humbje p ër dit ën e kat ërt radhazi.

Kompanitë e lidhura me autot shënuan performancën më të mirë të 19 t ë industrisë në Indeksin Stoxx Europe 600. Rio Tinto Group dhe BHP Billiton Ltd udh ëhoqi treguesin e minierave në nivelin më të ulët që nga tetori i vitit 2003, teksa ran ë çmimet e mallrave. Treguesi i aksioneve të energjisë ra teksa nafta zgjatoi rënien drejt nivelit më të ulët në më shumë se 12 vjet.

Indeksi Stoxx 600 u rrit 0.4 perqind n ë 341.48 n ë Lond ër.

 

 

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of