Rindërtimi i 3400 shtëpive të para individuale, Ahmetaj: Miratohet fondi limit prej 73 milionë eurosh

06/03/2020 1:17 PM 0 komente

Është miratuar fondi limit prej 8,7 miliardë lekësh që do të përdoret për rindërtimin e 3400 shtëpive të para individuale.

Ky fond do ti kalojë dy njësive zbatuese FSHZH-së dhe Bashkisë së Tiranës, të cilat javën e ardhshme do të hapin procedurën e prokurimit me garë ndërkombëtare për kompanitë e interesuara për ndërtimin e tyre, deklaroi ministri për Rindërtimin, Arben Ahmetaj.

“Jemi gati të nisim në terren nga puna për rindërtimin e 3400 shtëpive të para individuale. Sot qeveria ka kaluar vendimin për miratimin e fondit limit prej 8,7 miliardë lekësh ose 73 milionë euro, të cilat do ti kalojnë të dyjave njësive zbatuese Fondit Shqiptar të zhvillimit dhe Bashkisë së Tiranës. Efekti financiar prej 8,7 miliardë lekësh përballohet nga zëri ‘Fondi për Rindërtimin’ i miratuar në buxhetin 2020 dhe do të përdoret nga njësitë zbatuese. Në fillim të javës së ardhshme, dy njësitë zbatuese, FSHZH dhe Bashkia Tiranë do të hapin procedurën e prokurimit me garë ndërkombëtare për të gjithë kompanitë e interesuara për ndërtimin e tyre!”

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of